13 decembrie 2011

Vrăjeală şi vrăjitorii

Două subiecte mari şi late s-au tot dezbătut şi răzbătut astăzi pe micile ecrane, pe undele radio, ori pe site-urile patriei. Evadarea trigroaicei Mihaela, din Grădina Zoologică din Sibiu, încheiată, cum altfel în România, dacă nu tragic şi "săltarea" de către mascaţi a două din sutele de vrăjitoare ce populează această frumoasă ţară.

Dacă, din nefericire, despre tigroaica de la Sibiu nu mai putem vorbi decât la trecut, din cauza faptului că oamenii de acolo au găsit mai la îndemână să înlocuiască tranchilizantele cu gloanţe şi astfel felina de 200 şi ceva de kile nu s-a mai putut reuni cu prietenii săi pufoşi din Madagascar, nu ne rămâne decât să aruncăm o privire prin globul de cristal, asupra aşa-ziselor vrăjitoare Vanessa şi Melissa, care cică ar fi escrocat mai multe vedete de pe meleagurile noastre şi au fost astfel "ridicate" din modestele căsuţe.

Şi-i musai să ne oprim asupra mai multor aspecte. Primul. Cât ghinion să ai ca vrăjitoare să fi săltată tocmai într-o zi de marţi (trei ceasuri rele) 13? Al doilea. Cum a fost posibil ca, prea-cunoscutele pirande posesoare de cărţi de tarot să nu vadă în viitor venirea la poarta măreţelor palate, a mascaţilor (care de data asta, n-au mai încurcat adresa)? Al treilea. De ce nu şi-au folosit măturile sau farmacele din dotare (sau ăstea nu-s de ălea din filme?!) că să-i "hâşâiască" pe purtătorii de cagule? Al patrulea. Se presupune că mai multe pseudo-vedete de pe la noi au apelat în dese rânduri la serviciile acestora pentru a-şi rezolva problemele mai mult sau mai puţin personale, poliţia intrând în posesia unei liste pe care se regăsesc Inna, Oana Zăvoranu, Bănel, Sânziana Buruiană sau Amalia ex-Năstase. Acum, îs tare curios cum arată o astfel de listă scrisă de nişte ţigănci care au mai puţine clase decât noul tren Regio?! Şi cum figurează pe ea datoriile "vedetelor"? 

 "Dăci. Havem aşa fetilor. Prima pă listă e Hoana Zăvoranu. Nebuna aia de-a fost soaţa lu' Pepe hălă cu mult gel în cap. Avem de luat de la ea cam 450 de mii dă ieuro. Cam cât valorează hălea două apartamente ale ei, plus porşul hăla despre care i-am zîs că-i blăstămat şi pe care trebui să-l ducem la casat la fratele Harmando, păstă linie. Ie rezonabil pentru câte ne-a cerut: să-şi găsească marţafoiul, să rămână Pepe himpotent şi măsa să să ducă mai repede cătră cimitirul ăla ce-l păstoreşte. Mai departe ce-avem? E fratili nostru Bănel, căruia i-am cerut tarif mai mic, că doar îi de-al nostru, mâncav-aş gura. Câte 100 de mii de coco pentru ca să aive succes acolo la franţuzi, la hăia de la santetiene hăia sau cum le-o zice. Şi cică să punem vrajă şi pă minge aci la noi, ca să câştige Steaua campeonatul înaintea lu' ungurii de la cefere. Aşe mamă. Ce mai avem noi aici? I...n...n...a. Cine-i asta fă soră, fă?? Aaaa... e fătucă haia mică dă cântă pe dincolo pă la mexicani şi pă la spanioli şi pă la nemţuzii hăia. Tot 100 de mii de ieuro să iasă bine treaba cu discurile de platină. I-auzi fă Vanesoo, de platină, cum avem noi lănţicurile hălea de le-am luat acu' o săptămână. Şi pentru mai ce scrie aci fă? Pentru ca să nu se bucure de succes mai mare Halexandra Stan cu saxeofonu' hăla al iei. O fi cântând soro pă la nunţi în trupa lu' Bursuc a nost'?! Bun. Şi cine mai e pă listă fată? Sânzâiana Buruiană. 10 mii de euro. Pentru farmece la bărbaţi bogaţi în Bambuu. Şi păntru ca să ţînă ţâţele hălea două cât mai mult. Şi pentru ca nasu' lu Tonciu să rămână la fel de mare şi cârn, şi păntru ca ălă dă plastic a lu' Pestriţu să pice la hurmătoarea prezentare dă modă. Şi păntru cât mai multe hapariţii la Medelin Ionescu în emisiune şî la Cătălin Măruţă pe he-pi-li-că...auzi fă, nu crezi că are cam multe pentru aşa puţini bani? Ia mai taie, făi, dîn ele...Aşa şi cine mai ieste pă listă mă. Amalia Năstase. Simplu. 2000 de ieuro ca să nu-l mai ţină pă Ilie racheta mult....Şi mai ho fă Văneso, că-i prea mult dă scris pă ziua de azi. Lasă politicenii hăia grei pă mâine şi hai să dăm în cărţi să vedem ce face Vasluiu'  în helveţia!"

Al cincilea (şi ultimul, pentru că mă lungesc şi, deci, plictisesc) Presupunând că toate lucurile ăstea ar fi adevărate, cât de tâmpit să fii să dai sute de mii de euro unor ţigănci, care chipurile te ajută, fie prin magie albă, fie prin cea neagră. Cât de redus mintal să fii să te gândeşti că rezolvarea problemelor tale poate veni de la nişte ţigănci analfabete? Cât de tembel să fii să apelezi la vrăjitorie, când ai SUTE de mii de euro în conturi? Până la urmă, nu banii rezolvă toate problemele? De ce ai alege ajutorul unor străine şi nu al prietenilor, rudelor, cunoştinţelor? E ca şi cum m-aş duce la un iluzionist chitit pe ideea că mă poate face să dispar din faţa tuturor problemelor cu care mă confrunt.


0 wild thought(s):

Un produs Blogger.