25 octombrie 2011

Piesele anului

Sunt două la număr şi ambele vin de la acelaşi artist. Părere mea. Ştiu că mai avem destul timp până când ne vom grăbi să numărăm ultimele secunde ale lui 2011, dar deja s-au scurs destle luni îndeajuns încât să îţi faci o impresie despre ce melodie ţi-a gâdilat cel mai plăcut urechile. Iniţial am vrut să specific doar una, însă mi-a fost foarte greu având în vedere greutatea artistului despre care vorbim.

Aşadar şi prin urmare, piesele anului, în viziunea mea, sunt Someone like you şi Rolling in the deep - ambele semnate, aţi ghicit, de Adele. E greu să descrii cât de bune sunt melodiile englezoaicei născute în nordul Londrei, însă un lucru e cert. Au acaparat toate topurile posibilie, timp de atâtea şi atâtea luni. Fie că eşti un împătimit al trance-ului, fie că vibrezi pe drum and base, fie că te topeşti după baladele rock, ori după jazz-ul născut în New Orleans nu poţi să nu te opreşti asupra celor două melodii. Una mai frumoasă ca alta. Recunosc, prima dată când am auzit Someone like you live, la Brit Awards (58 de milioane de vizualizări) mi s-a pus un nod în gât, iar pielea mi s-a făcut, vorba Andrei, de găină. Chiar şi acum la luni bune de la prima audiţie încă dau volumul cât pot de sus când aud vocea splendidă a Adelei. Despre Rolling in the deep nu mai vorbesc. Mii de remixuri, mii de coveruri, fie că vorbim de cel a lui Linkin Park, fie că vorbim de cel al unui artist necunoscut, din zecile de mii, de pe youtube. Pur şi simplu, nu cred că cineva poate contesta supremaţia lui Adele Laurie Blue Adkins. 2011 este anul ei. Şi sunt convins că şi în anii ce vin vom fi bombardaţi de astfel de capodopere semnate de artista de 23 de ani care a uimit o lume întreagă. Sper să ne surprindă plăcut în continuare şi acum că e deja mare să ne încânte şi cu câteva duete planetare! Merită din plin!

Cifrele unui succes mondial: Albumul "21" s-a vândut în peste 218.000 de copii, în prima săptămână, de la lansarea în Marea Britanie. 10 discuri de platină în Statele Unite, pentru cele peste 3 milioane de copii vândute. Albumul s-a "cocoţat" pe prima poziţie, concomitent, în 17 ţări. Official Charts Company din UK a anunţat că Adele este primul artist de la Beatles încoace care a reuşit să aibă două single-uri în top 5 în acelaşi timp! 11 săptămâni consecutive a stat "21" pe prima poziţie în topurile din Marea Britanie. 12 săptămâni consecutive pe primul loc în Billboard Top 200, cea mai lungă perioadă din 2000 încoace. Cel mai downloadat album din istorie, în Marea Britanie. Peste 500 de milioane de vizualizări (în total) pe youtube.



0 wild thought(s):

Un produs Blogger.