12 septembrie 2011

Cum descrii o beţie cruntă

Bărbaţii au plăcerea ciudată de a povesti cât/unde/cum/cu cine au băut noaptea trecută. Sau mai bine zis, a se lăuda cu treaba asta. Nu există pe faţa pământului un bărbat care să nu fi exagerat măcar o dată povestea celei mai recente beţii. "Frateeee să vezi  ce mi-am dat aseară. După ce ai plecat tu (mereu se întâmplă după ce pleci tu). Bă coae, m-o luat un chef de băute de uai doamne. Şi dăi cu bere, dăi cu vin, ba am luat parcă şi vreun shot, două-trei (asta-i de efect) Am ajuns pe la vreo 11 beri şi o butelie de vin. Nici nu ştiu cum am ajuns acasă. Oricum, am combinat şi o tipă bună-n spumele mării (evident, se întâmplă tot în lipsa ta. Nu se întâmplă niciodată când eşti acolo)". 

Niciodată, dar niciodată, cifrele, cantitatea, numărul gagicilor nu vor corespunde cu realitatea "din teren"...Dar poate cel mai fain lucru legat de fascinaţia noastră de a ne povesti aventura bahică e modul în care o descriem. Termenii pe care îi folosim când povestim nivelul de alcoolemie pe care l-am atins. Am să prezint în cele ce urmează, câteva dintre numeroasele sinonime pe care le-am folosit/auzit/preluat pentru a descrie o seară de acest gen. Credeţi-mă, nici unul din cuvintele din listă nu e inventat sau născocit pe moment.

Aşadar, avem (complet aleatoriu): mangă, rangă, rachetă, gură, cometă, planor, avion, tanc, lemn, trotil, trotinetă, targhetă, ţavă, orb, irecuperabil, comă, rupt-or boii, bimbo, topor, scândură, mut, ţapăn, şpirluit, tromf, superman, muci, bombă, letal, copt, mortal şi lista poate continua...

Închei cu vorba asta, care mi s-a părut foarte faină: "Nu eşti beat atâta timp cât poţi sta întins pe podea fără să te sprijini!"

5 wild thought(s):

double A spunea...

Totul e mai interesant in lipsa ta... Nu te face sa te gandesti ca-i aduci ghinion acelui prieten? Gandeste-te cum ar fi sunat istorisirea daca ar fi fost singur intreaga perioada de betie. Eh eh?
Acum, lasand gluma la o parte, am auzit o parte din sinonimele spuse de tine/de prieteni/de orice altcineva... Sunt unele insa, pe care nu le pot asemana cu betia: "racheta" de exemplu, sau "trotineta". Ce legatura naibii e?

Prima data prin lumea ta p-aici... Dar e faina si cu siguranta o sa revin.

Claudiu spunea...

@double A. Sigur că n-ar mai avea farmec povestirea dacă ai fi fost şi tu acolo. Cât despre termenii cutare, tocmai de aceea i-am şi ales, pentru că n-au nici o treabă cu starea:)) Mulţumesc de aprecieri, i shall follow your stories too!:)

iulineaţa spunea...

Life`s a waste of time, time`s a waste of life. Get wasted all the time & you`ll have the time of your life. - Billy Connolly

Adrian spunea...

Ai uitat ZEPELIN :)

raresuku spunea...

bimbo da...asta ii:))dar ai uitat ceva: beat temelie:)

Un produs Blogger.