3 februarie 2010

Mutule slăbeşte-ne!

În sfârşit, inevitabil, despre Mutu:

Scandalul în care a fost implicat decarul naţionalei şi al Fiorentinei pare să nu se mai sfârşească. De câteva zile românii de pretutindeni se roagă la biserici pentru bunăstarea acestuia şi pentru ca suspendarea sa să fie cât mai mică, astfel ca piteşteanul să se întoarcă la naţională şi să umple poarta adeversarilor de goluri. Atunci când nu e prea preocupat să ia galbene intenţionat pentru a lipsi de la meciurile cu adversari mai slabi, evident. Sau când nu iese la un păhărel cu alţi prinţi, brilianţi şi diamante neşlefuite.

Aşteptăm ca Mutu să rupă tăcerea… Să dea în vileag sistemul sanitar românesc şi astfel să se pornească o reformă de toată frumuseţea. Să ne spună ceea ce ştiam de mult, că există o adevărată mafie a medicamentelor contrafăcute care ne pot pune viaţa în pericol. Nimic mai corect. Ceea ce mi-e greu să înţeleg e cum un jucător de talia lui, om de bază al naţionalei şi al Fiorentinei, marcator a peste 100 de goluri în Seria A nu s-a gândit să-şi sune doctorul de la club pentru a-l întreba dacă poate lua suplimentul cu pricina, indiferent dacă acesta era naturist sau nu.

Pe de altă parte de ce ar avea nevoie Mutu de un supliment pentru slăbit? Sigur, există riscul ca un sportiv de performanţă să pună câteva kilograme în plus în perioada de refacere după o accidentare. Dar fiind sportiv profesionist nu cred că poţi să stai departe de câteva exerciţii fizice şi puţină sală. De câte pastile de slăbit a avut nevoie Lucian Bute pentru a-şi apăra centura de campion mondial? Exact. De nici una!

Adrian Mutu nu ştie să gestioneze succesul. Pe vremea în care juca la Chelsea sub comanda lui Jose Mourinho a devenit în doar câteva etape idolul tribunelor după golurile marcate meci de meci. A urmat apoi întâlnirea cu “Coca” şi “Ina” şi de imaginea lui s-a ales “praful”. Coincidenţă sau nu, anul acesta Mutu a revenit în forţă, iar golurile înscrise pentru echipa din Florenţa îi dădeau dureri de cap selecţionerului Răzvan Lucescu, care era gata-gata să îi trimită un sms de convocare, însă, vorba bancului, pastilele luate de Mutu l-au scăpat de repede de greutăţi.

“Briliantul” fotbalului românesc nu mai are nici o credibilitate în faţa multor suporteri ai naţionalei care credeau că a reuşit să depăşească toate problemele şi să se “reinventeze”. Mutu va rămâne acelaşi copil răsfăţat, care “e printre noi dar nu e unul dintre noi”, care nu vine la naţională să alerge pentru că, deh, pentru asta există Bănel şi pentru care iahturile din Miami, reşedinţele de la Londra şi Milano, vacanţele în Bora Bora înseamnă mult mai mult decât emoţia intonării imnului la începutul meciului.

Aşa că atunci când vei veni să ne spui iarăşi că revii în forţă lasă-ne să-ţi spunem: Asta să i-o spui lui Surdu!


2 wild thought(s):

adrian spunea...

buna..avem si noi un wild blog ...ce zici de un link exchange ?

Claudiu spunea...

sigur no problem. astept

Un produs Blogger.