22 februarie 2010

Circ (fotbal) şi pâine

Aşteptarea a luat sfârşit. După două luni de pauză nămoliga lui Mitică şi-a consumat primul episod al returului în acest sfârşit de săptămână. Şi ce început!! În primul meci al returului de campionat Oţelul lui Dorinel a învins la limită Internaţionalul lui Badea graţie unui gol marcat de Ochiroşii, jucătorul care acum ceva timp stârnea curiozitatea Sevillei. Fostul stelist a reuşit ce n-a putut în Ghencea timp de mai bine de un an. Un joc cu adevărat bun şi un gol menit să atragă atenţia celor care au dorit înlăturarea sa de la Steaua. Sâmbătă, sub Tâmpa, braşovenii lui Moldovan au învins cu greu Alba Iulia cu un gol marcat în ultimele minute de speranţa Sburlea. De remarcat că omul meciului pentru braşoveni a fost tot un fost stelist, Dorel Zaharia marcând primul gol şi dovedind o poftă mare de joc. Întoarcerea lui Sabău pe tărâmul lui tata Jean nu a fost a simple walk in the Park(s), alb-violeţii reuşind doar un egal chinuit în faţa Bistriţei lui Şumudică. Timişorenii dau apă la moară celor ce spun că echipa lui Iancu a slăbit faţă de turul campionatului şi că după plecarea lui Gigel atacul scârţâie din toate încheieturile. La Iaşi, Grigoraş a devenit din nou cel mai tare din oraş după ce echipa sa a învins un Rapid apatic, la care marea speranţă Ioniţă a făcut mai mult figuraţie fiind cu gândul la întâlnirile cu Robben and co. de sezonul viitor din Bundesliga. Antrenorul moldovenilor a ştiut să încropească o echipă din jucătorii refuzaţi de granzii capitalei, Onicaş, Ionescu sau Badea fiind piese de bază în Copou. Circul Globus şi-a mutat pentru o seară reprezentaţiile în bulevardul Ghencea. Sub semnul bulgărilor de Zăpată şi a păcii decretate de el Ciobandante Becali, clovnii de serviciu Bănel, Baciu, Pleşan, Mulţescu şi Pista Kovacs au dat o reprezentaţie demnă de analele fotbalului. Ceahlăul lui Pinalti a învins Steaua cu 3-1, provocând una din cele mai severe înfrângeri ale roş-albaştrilor pe teren propriu!
Nici galben-verzii lui Lăcătuş n-au reuşit mai mult. Vasluiul s-a împotmolit în nămolul de la Mediaş, iar noile achiziţii ale lui Porumboiu n-au rupt gura târgului aşa cum se aştepta. Mai mult Wesley a reuşit să-l calşe pi bombieu pe fostul arbitru după ce a refuzat să joace devenind cât ai zice Al Wasl din mare vedetă în nesimţit cu acte-n regulă. Despre partida de la Tg. Jiu unde Astra a învins cu 2-0 nu se poate spune decât că a s-a jucat la aceiaşi oră cu Manchester City-Liverpool...
Circul Globus ne-a mai oferit încă o reprezentaţie de gală în Ştefan cel Mare unde câinii lui Ţălnar au învins Craiova lui Wotte cu 2-1. Augustus Constantin a fost în lumina reflectorelor după ce a refuzat un penalty clar oltenilor. Lovitura de pedeapsă a fost vizibilă chiar şi din Valea Boului şi i-a făcut pe Mititelu şi Borcea să îşi dea în petec pe la toate televiziunile. Dinamo câştigă nemeritat o partidă influenţată de decizia lui Augustus care i-a adus acestuia suspendarea pentru tot restul returului. Cine îi dă însă punctele pierdute înapoi Craiovei? Ultima partidă din prima etapă s-a disputat la Urziceni unde Cfr-ul a reuşit o victorie normală în faţa unei Uniri obosite şi lipsite de idei, unicul gol al întâlnirii fiind reuşit de Traore care dovedeşte încă o dată că este unul din cei mai valoroşi stranieri din Ligă. Astfel Cfr-ul se distanţează faţă de Steaua şi Unirea aşteptând liniştită vizita bucureştenilor, etapa următoare în Gruia.
În aceste condiţii cu un fotbal murdar dominat de arbitrii mediocrii şi de circari de clasă mondială nu ne rămâne decât să salutăm rezultatele băieţilor de la HCM Constanţa, care au reuşit un rezultat de egalitate la Valladolid în Liga Campionilor la handbal (26-26) precum şi victoria senzaţională a fetelor de la Oltchim în faţa puternicei Viborg (27-26), victorie ce le duce pe vâlcence foarte aproape de seminfalele ligii!

0 wild thought(s):

Un produs Blogger.