24 februarie 2010

Frozen river


Înainte să apeşi play umple-ţi un bol cu pop-corn. Toarnă-ţi un pahar de suc de portocale. Imaginează-ţi că asta ţine loc de prânz sau cină câteva zile la rând. Imaginează-ţi că banii tăi pentru mâncare la şcoală vin de sub canapeaua veche din sufragerie. Imaginează-ţi că tatăl tău a pariat banii pentru casa cea nouă şi apoi a dispărut înaintea Crăciunului. Gândeşte-te că ai un frate mai mic care nu-şi doreşte altceva decât un set de maşinuţe cadou de la Moş Crăciun şi că salariul de vânzătoare al mamei tale nu e nici pe departe de ajuns pentru a acoperi toate cheltuielile.

Filmul lui Courtney Hunt aduce în prim plan problemele unei mame (Mellisa Leo) care se străduieşte să le ofere copiilor un Crăciun fără lipsuri şi să cumpere casa mult dorită în ciuda faptului că soţul ei fuge cu o parte din banii adunaţi pentru cumpărarea unui nou cămin. Mamă a doi copii, Ray e în stare de orice compromis pentru ca visul ei să se împlinească, astfel că după ce întâlneşte, în căutarea soţului, o indiancă din ţinutul Mowhak se implică în trecerea unor imigranţi ilegali din Canada în Statele Unite transportându-i cu maşina pe un lac îngheţat din rezervaţia indienilor, unde poliţia statală nu are jurisdicţie.

Mellisa Leo face un rol extraordinar, iar nominalizarea la Oscar pentru rol feminin principal nu face decât să sublinieze spusele lui Quentin Tarantino care afirma că acest film e unul din cele mai bune pe care le-a văzut în ultima perioadă.

0 wild thought(s):

Un produs Blogger.