6 ianuarie 2012

Promovarea corectă

Cum se face promovarea corectă a unui oraş sau a unui întreg judeţ? Greu de spus şi mai greu de pus în aplicare. Părerea mea e că cei din administraţie ar trebui să îşi canalizeze toată atenţia asupra internetului. Momentan, nu există o modalitate mai bună de a ajunge la oameni din diferite colţuri ale ţării decât prin intermediul www-ului. Dar cum faci asta într-un mod cât mai corect?

Simplu. Renunţi la pliantele de rahat şi la cataloagele sclipiricoase (glossy) cu cele mai spectaculoase imagini ale urbei ori ale judeţuluiu şi angajezi o echipă de tineri care vrea să promoveze aşa cum se cuvine un obiectiv turistic în 2012. Dedici o pagină cât se poate de simplă, dar clară şi bine definită locului pe care vrei să îl arăţi tuturor. Te asiguri că ai un buget cât de cât satisfăcător (astfel de lucruri se obţin şi prin proiecte europene) şi îi dai bice. Nu poate ieşi decât un soi de ghid turistic online în care să regăseşti informaţii updatate despre ceea ce poate găsi Ghiţă din Bârlad în Deva, ori în Hunedoara. Aşezi în mijloc obiectivul pe care îl consideri reprezentativ (să zicem Cetatea Devei, ori Castelul Corvinilor ori Parcul Naţional Retezat), te laşi pe mâna unor aparate de fotografiat performante mânuite de oameni care chiar se pricep (slavă domnului avem destui în judeţ), a unor camere de filmat HD şi a unor operatori iscusiţi, a unor editori de imagine excelenţi şi a unor oameni care ştiu fiecare colţişor important al judeţului şi nu poate ieşi decât o treabă ca asta:

ALBA COUNTY from Catalin Cadan on Vimeo.


Alba Iulia a făcut o treabă atât de minunată în a-şi promova locurile încât până şi în centrul Devei, pe unul din panourile luminoase rulează un filmuleţ de prezentare al cetăţii. Bravo!

1 wild thought(s):

iulineaţa spunea...

Mda. Cat de des nu ma gandesc si eu la Cetatea Aradului. Cate resurse ar avea, daca nu s-ar baga prin catacombe primaru` ca o cartita lacoma ce este.

La Alba Iulia s-a tinut si Festivalu` Dilema Veche. Nu-i nici o minune, nici A.I, nici Cluju`, nici Sibiul. Is doar oameni care s-au interesat cum sa faca sa mearga lucrurile NORMAL.

Un produs Blogger.