30 august 2011

Românul, mereu nemulţumit

Aşa cum aţi băgat de seamă, din toamna aceasta ne putem lăuda în lung şi în lat cu trei stadioane nou-nouţe, faine foc! Miticii s-au îmbulzit deja să vadă Naţional Arena, molcomii clujeni şi restul ardelenilor aşteaptă cu nerăbdare inaugurarea cu cântec (Scorpions şi Smokie) a noii arene a "şepcilor roşii" de la "U" Cluj, iar "lupii galbeni" visează deja la un duel internaţional pe atât de fainul stadion al Petrolului.

Evident, presa din capitală ne-a bombardat cu poze care mai de care mai şmechere cu cele trei noi "bijuterii", motiv numai bun de comentat pentru românii umblaţi la viaţa lor din stadion european în stadion european. Şi aşa am tot citit în ultima vreme fel de fel de păreri, culmea, în majoritatea lor negative. Citez din memorie câteva exemple:

Despre Naţional Arena. "Mmmda. Frumos stadion, da' parcă prea seamănă cu cel din Franfurkt, care bineînţeles a fost ridicat mai repede şi cu mai puţini bani, decât la noi. Am fost la ziua porţilor deschise şi am văzut câteva finisaje tipic româneşti".

Sau

"Chiar dacă în poze scaunuele arată mişto de tot, dacă le vezi pe viu zici că sunt cele din Ghencea. Plastic ieftin, incomod. Unde mai pui că-s prinse în doar două şuruburi, deci la alde Dinamo-Steaua o să plouă cu ele".

Sau

"Prea mult beton, prea mult praf. Sigur or să pună nişte preţuri la bilete de n-o să putem să-l vedem decât de afară!".


Despre Cluj Arena. "Io zic că-i mai fain Naţional Arena. Ce l-au făcut aşa cenuşiu nu ştiu? Plus că au luat modelul aşezării scaunelor de la arenele de la CM din Africa".

Sau

"La ce mama dracului i-au mai făcut şi pistă de atletism? În loc să-l facă mai aproape de gazon ca în Anglia, cu o capacitate mai mare, au făcut pista... Păi ori e stadion de fotbal ori nu mai e!"

Sau

"Aţi văzut ce culoare au ales pentru pistă? Nu e nici măcar roşie, nici albastră. E neagră şi din ce am văzut DIN POZE pare a fi dintr-un material destul de rigid. Şi în proiect parcă mai era o clădire legată de el. Păi trebuia să bage şi băieţii ceva bani în poşnare!".

Despre nou arenă a Petrolului. "Bă e frumos, da' nu prea. Adică dacă tot s-au pus să facă unul nou, de ce l-au făcut numa' de cinşpe mii de locuri? Sigur o să fie o aşa înghesuială la intrare..."

Sau

"Acelaşi model de aşezare a scaunelor ca la restul. Originalitate zero. Plus, uitaţi-vă şi voi, au lăsat locul ăla unde se încălzesc rezervele prea mic. Şi aţi văzut că sunt dale de beton? Păi cum fac sprinturi ăştia că au crampoane şi alunecă. Mai rău, dacă în timpul jocului, iese unul în decor şi dă cu capul? Cine e de vină? Arhitecţii lu' Peşte..."

0 wild thought(s):

Un produs Blogger.