21 februarie 2011

O mare PROstie

Cele două "mari" ziare de sport din România încep s-o dea de gard din ce în ce mai mult. Dacă de minunăţiile celor "care l-au făcut pe Deac titular la Schalke" nu ne mai mirăm, cei de la ProSport (ziar pe care îl apreciam) nu mai ştiu cum să facă să atragă mai mulţi cititori.


Au început campania stupidă cu marile blaturi din fotbalul românesc "de care nimeni nu ştie" (citisem de ele acum mult timp într-una din cărţile maestrului Chirilă), campanie în care vor cu tot dinadinsul să lovească în titlurile cucerite de Chinezul şi Ripensia, un lucru de-a dreptul josnic. Probabil faptul că Poli este mai aproape ca niciodată de primul titlu din istorie îi sperie pe gazetarii mitici, care vor fi nevoiţi să acopere subiectul în cât mai multe pagini, lăsând astfel în plan secund "granzii" de pe locurile 6-7. Astăzi au lansat primele benzi desenate din România cu personaje din fotbalul autohton. Nu ştiu ce minte luminată a debitat asemenea hidoşenie în redacţia ziarului, dar cred că este una din cele mai idioate idei din ultimii ani. Noţiunea de jurnalism s-a pierdut de mult, asta ştiam cu toţii, dar şi micile fărâme care rămăseseră printre măselele cititorilor s-au dus dracului cu această minunată idee. Unde mai pui că, inevitabil, prima apariţie desenată îl are în prim plan pe Mache. Cum care Mache? Negru ăla libidinos de pe banca Stelei, care scuipa arbitrii la jocul din Europa League cu Napoli. Ştiu, se vrea a fi ironic totul, că doar sunt benzi desenate. Dar totuşi? Şi sunt sigur că vom vedeam multe asemenea episoade în condiţiile în care avem alde Dodel, Mititelu, Mitică, ori Piţi şi toate ne vor lăsa "cu gura căscată".

Dar de ce să ocupăm spaţiul din ziar cu o campanie de promovare a sportului în şcoli? De ce să umplem rândurile cu performanţele obţinute de tinerii sportivi români în alte sporturi în afară de Fotbal? De ce să promovăm pe larg oameni care au făcut ceva pentru sportul românesc???

Bravo ProSport! Aţi reuşit!Sunteţi mai lamentabili chiar şi decât Gigi Şi Prietenii!

1 wild thought(s):

Anonim spunea...

si in primul rand au un titlu "savuros povestea celor sapte..." iti dai seama ce balarii mai pot scoate astia.poate prin benzile astea or vrea sa atraga si copii. :)))

Un produs Blogger.