28 ianuarie 2011

Fă-le Aqualand la ţărani

După cum aţi putut citi acu ceva vreme pe aici, Deva se mândreşte cu un complex acvatic foarte şmecher pentru zona noastră. E, s-au remediat treptat şi problemele de la început, şi acum totul merge strună. Atât de bine încât, acum două sâmbete s-au bălăcit mai bine de 1.500 de oameni, doar într-o singură zi. Am întâlnit sibieni, albanezi, cărăşeni, chiar şi vreo două mâini de chinezi cu afaceri pe aci prin judeţ bucurându-se de noul complex. Numai că printre aceşti oameni se mai strecoară şi unii care coboară ceva mai rar de pe deal, din grotele despre care vorbeam şi în postul anterior.

Ce vreau să spun mai exact? Când se deschide câte o chestie de asta nouă, cu tehnologie ceva mai complexă şi cu niscaiva reguli de civilizaţie cu iz european, te aştepţi ca oamenii mai în vârstă să aibă ceva probleme de adaptare, având în vedere că, mulţi au rămas în urmă, fie că ne place să recunoaştem sau nu, însă e menirea noastră să îi apropiem atât cât putem de noile rigori, de noile evoluţii ale civilizaţiei. Însă nu de ei am să vorbesc, ci despre generaţia asta nouă. Care, chipurile, ar trebui să fie la curent cu toate "trendurile" actuale.

La intrarea în complex, vizavi de vestiare şi de cabinele de schimb, există o serie de duşuri, ca în occident, pe care este indicat, civilizat chiar, să le foloseşti înainte de a intra în apă. Aşa din respect pentru ceilalţi şi pentru ceea ce găseşti dincolo de uşi. Bun, o bună parte din oameni ştiu acest lucru şi folosesc duşurile înainte de a intra în bazine. O parte nu se sinchiseşte sau mai are încă de învăţat că ăsta e lucrul civilizat pe care trebuie să îl faci (e şi specificat la intrarea în complex, pe uşile vestiarelor ş.a.m.d). Şi ce credeţi că au înţeles românaşii noştri dragi? Iaca o frântură din minunăţiile la care am fost (ghinion, din nou, martor):

Râs isteric, puternic. Urlete ce par a fi de uimire. Indignare şi închinări făcute în viteză. Ceva înjurături alese aruncate peste umăr. Râsetele isterice continuă. O doamnă cu un ecuson pe care scrie "şef de tură" zbiară consternată în timp ce are grijă ca fetiţele din zonă să intre pe cealaltă uşă. Câteva fătuci de liceu îşi pun mâna la gură şi zâmbesc ştrengăreşte dându-şi ochii peste cap. O doamnă cu permanent bombăne ceva de nesimţire şi măgărie, în vreme ce un bărbat cu ceva mai mult păr pe piept decât de obicei face un gest a lehamite.
Uşa de la duşuri se deschide şi lasă să se întrăvadă "un clar de lună". Apoi altul, şi încă unul ceva mai palid. Bucile epilate a trei cocalari străluceau la lumina spoturilor de pe tavan, în timp ce "posesorii" lor rânjeau tâmpeşte aplecându-se pe rând după sticla de gel de duş....

0 wild thought(s):

Un produs Blogger.