27 ianuarie 2011

Despre Malaci

Malacii pot fi observaţi peste tot în zilele noastre. Ies extrem de des din grotele în care trăiesc şi se acomodează repede la jungla urbană. Îi poţi zări foarte uşor, din cauza trăsăturilor comune pe care le au. De regulă, sunt corpolenţi (doi pe doi, uneori trei pe doi, sau patru ori patru), au în posesie fie o burtă bine definită de tricourile negre strâmte (cu însemne dorel and gigel, versace ori armani), fie o ceafă de trei-patru straturi, scoasă în evidenţă de capul ras de şmecher. De cele mai multe ori, în ciuda cefei bine "lucrate", capul este cu mult mai mic decât corpul "întreţinut" la sală cu naposim ori creatină, astfel că în mod evident nu poate "găzdui" decât un creier de dimensiunile unui glob de Crăciun. Pe scurt, IQ-ul acestor veritabile specimene umane nu poate întrece cu mult dimensiunile "bărbăţiei" rămase la stadiul pubertăţii din cauza "suplimentelor" mai sus amintite.
Malacii pot fi văzuţi în grup discutând despre ultima marcă de Be-am-ve, despre ultimul recital laiv al lui Salam la o nuntă şukară de prin Oltenia, sau despre bunăciunea care face fitness la sala dîn centru, care ar merge o tură, cel mult două, că după aceea ţi se urcă-n cap şi nu se mai coboară. Au un mers distinct, cu paşi apăsaţi, piept sau burtă la înaintare, în care mâinile sunt ţinute la o distanţă apreciabilă de restul trunchiului, ca şi cum sub braţ, ar avea mereu două capete de "roacări de ăia împuţiţi", proaspăt caftiţi pentru gusturile lor vestimentare şi muzicale.

Cu astfel de specimene m-am intersectat zilele acestea prin jungla de la poalele cetăţii. Într-una din dimineţile răcoroase de săptămâna trecută am fost martorul unui eveniment care a avut în prim plan întâlnirea dintre un malac şi un domn respectabil în plină stradă. Malacul cu pricina conducea (culmea) o maşină mică, asemeni unui matiz, când la o trecere de pietoni era să dea peste două doamne surprinse pe trecerea de pietoni când verdele se preschimba în roşu. Aflat în apropiere un domn gesticulează vehement, arătându-i şoferului că era extrem de aproape de a le lovi. Iritat, şoferul nostru, trage brusc de volan, în plină intersecţie şi urcă pe scuarul rezervat pietonilor care aşteaptă la semafor şi coboară într-o grabă.

Malacul, căci despre el e vorba ia postura despre care vă vorbeam adineauri şi sare la gâtul domnului care le-a luat apărarea celor două femei. Citez: "No hai mă târtane, bombăne acuma dacă ai coaie. Zi-mi în faţă ce ai de zis dacă te crezi mare şmecher. Ce tot gesticulezi atâta, care-i problema ta. No, gata acu' că mă vezi în faţă nu te mai ţine mă ţărane (zise malacul văzând că omul nu scoate nici un cuvânt). Hai s-o dăm parte-n parte mă dacă ai cleanţa tare (în tot acest timp, nimeni din jur nu intervine şi asistă la spectacolul gratuit). Bă de papagali de ăştia ca tine îs sătul bă (spune malacul, aplecându-se uşor spre interlocutorul său rămas mut). Numa gura-i de voi ăştia muritorii de rând!" Văzând că n-are parte de reacţie, malacul dă să se retragă spre maşina "parcată" la doar câţiva metri în urmă. Îndeajuns cât să audă concluzia interlocutorului mut: "Auzi mă de oameni de ăştia ca tine îs plini boscheţii..."


4 wild thought(s):

Clara Berger spunea...

Si tu ce ai facut mah.... nu ca e de atributiunea matale sa fi erou sau om cu simt civic macar verbal. Dar ce ai facut inafara de a sta consternat si a bombanii in taste? Ce ai facut tu personal...scuza cu firava ta fiinta de la umbra celuilat semafor nu e plauzibila.

Claudiu spunea...

până să ajung eu în dreptul celor doi se consumase jumătate din faza povestită. Oricum nu m-aş fi coborât la nivelul malacului, la fel cum bine a făcut şi "interlocutorul" său, dacă ai observat.

Clara Berger spunea...

NU stiu daca din prea multa gentilete sau din simplul instinct de conservare "omul" nu s-a coborat, e prea nuantata granita. In final ce puteai sa faci inafara de a suna la alti 2/4 sau 4/4. Closed subject.

P.S. Mi-am raspuns sg la intrebare pt ca tu erai prea ocupat sa te justifici, in loc sa raspunzi la intrebare. I hope you noticed

Anonim spunea...

ce poza de cocalari,dic tata scoate lantocu.bine ca ii mai facut daca nu il tragea in jos. :))

Un produs Blogger.