14 ianuarie 2011

Dizgraţios

Cred că unul din lucrurile care mă dezgustă cel mai mult e să văd o fată/femeie fumând pe stradă. Mi se pare de-a dreptul dizgraţios. Adică, de ani şi ani de zile suport fumul altora (85 la sută din cei pe care îi cunosc fumează) fără să mă mai deranjeze atât de tare, dar imaginea unei femei care fumează în timp ce merge pe stradă mi se pare greţoasă. Zilele trecute în timp ce mă duceam cu mare avânt patriotic spre locul de muncă, am stat nu la unul, ci la două semafoare în spatele unor femei care trăgeau cu patimă din ţigară. Evident, aşa cum li se întâmplă nefumătorilor, fumul a venit înspre mine, astfel încât pentru cele 2 minute în care am stat la stop m-am înmiresmat cu kent, pall mall sau ce mama dracului o fi dihănit. Cum ar spune americanii, ăsta e definetly a major turn off!

Pisi dragă ştiu că îţi puşcă plămânii dacă nu bagi în tine oleacă de fum, dar aşteaptă până ajungi dracu' într-un spaţiu închis unde poţi fuma până te îngălbeneşti. Nu îţi mai aprinde ţigara pe drum, nu mai trage cu sete din ea pe stradă, pentru că pentru unii oameni (şi cred că numărul lor e apreciabil) acest lucru e de-a dreptul penal. În ochii mei, oricât de cochetă, elegantă, cool, trendy-frendy ai vrea tu să pari, nu eşti decât o birjăriţă infectă, o stripăriţă libidinoasă, o "damă" în căutare de peşti şi clienţi!! Asta îmi spune fiecare nor de fum al ţigării tale fumate în grabă pe stradă.

3 wild thought(s):

iulineaţa spunea...

mie imi place sa fumez pe strada, pe balcon, pe varful muntelui, sa creada lumea ca-mi bat joc, si ce? e o poezie in fum care nu poate fi inghitita de toti, dar uneori e dizgratios intr-adevar.

Anda spunea...

Ce ai in scris tu demonstreaza ca esti misogin, chiar limitat. Eu nu suport fumul de tigara, dar nu vad ce e dizgratios in asta si de ce sa fie mai deranjant la o femeie decat la un barbat. Daca te uiti la filmele clasice hollywoodiene, vei vedea ca multe actrite, sex-simboluri la vremea aceea si net superioare ca frumusete divelor actuale de la nivel international, fumau.
P.S. La femei, fumatul nu afecteaza prestantele sexuale, daca e sa fim sexisti. Paseste cu incredere in secolul XXI.

raresuku spunea...

nu...aici sunt d acord cu ludu...fie k esti fata,fie baiat fumatul p strada mi s pare si mie dizgratios...mi s pare un gest "da cartier"!si eu sunt fumator dar nu-mi place deloc sa fumez in timp c ma plimb sau ma deplasez undeva!
si iulineatza,t rog nu ma intelege gresit,dar explica-mi si mie t rog care ii poezia p care u o vezi in acest fum d tigara??am tot stat si m-am gandit,dar eu nu gasesc nici o poezie...eventual una d Bacovia

Un produs Blogger.