7 decembrie 2010

Libertatea de a spune orice

Că tabloidele din România nu au şi nu au avut niciodată limită ştim deja. Că dejecţiile emise de cei care lucrează acolo (n-am să le spun ziarişti pentru că ar fi o insultă la adresa celor care chiar încearcă să facă presă în ţara asta de doi bani) sunt lipsite de orice urmă de bun simţ ştiam de foarte mult timp, dar să târăşti prin căcatul care domneşte în redacţia acestor ziare numele celui mai de seamă ambasador al ţării peste hotare, e prea de tot! Cel puţin pentru mine, dacă nu şi pentru restul locuitorilor acestor mirifice plaiuri de legendă. Vorbesc despre mizeria care a apărut în Libertatea zilele ăstea. Să nu înţelegeţi că citesc asemenea monstruozităţi, dar am dat întâmplător peste materialul cu pricina, spicuind de prin comentariile aberante de pe site-urile de sport. Căcănarii de la Liberatatea obişnuiesc să lase câte un comment la diferite articole în care îndeamnă oamenii să citească aberaţiile, putrefacţiile şi idioţeniile din fiţuicile lor de 1 leu. Iată ce spunea una din trimiterile care m-a făcut să mă gândesc ce bine ar fi dacă Bin laden ar hotărî brusc să ţîpe o bombă pe clădirea unde mişună aceşti limbrici ai presei: "Aici făceau amor Nadia şi Nicu Ceauşescu!!", cu referire la una din vilele fiului dictator de pe la Sălişte, Sibiu, vilă care recent a fost reabilitată pentru turiştii care poposesc prin acea zonă frumoasă a Transilvaniei.

Acum una e să faci mişto de Bianca Drăguşanu sau mai ştiu eu care ştoarfă care a luat la rând băile tuturor cluburilor din capitală în căutare de solo-uri prelungite la microfon şi una e să arunci cu căcat înspre NADIA. Da, NADIA. Prima gimnastă de 10. Cel mai mare bun al României. Femeia care bate de una singură Dracula, Transilvania, Hagi, Ilie Năstase, Steaua 86, Ceauşescu şi Revoluţia. Icoana sportului românesc. Cum îşi permit mâncătorii de căcat de la libertatea să scrie un asemenea articol? Cum pot să aşeze cu litere de o şchioapă numele NADIEI lângă ţâţele de plastic ale fetei de la pagina 5? Cât de departe s-a ajuns cu tabloidele ăstea pline de gunoi?? Chiar nu mai pot fi opriţi aceşti sclavi ai mondenului? Am vrut să apelez la ceva sfinţi din calendarul ortodx pentru a-l gratula pe autorul acestui magnific articol, dar mi-am dat seama că un om atât de mic nu merită băgat în seamă.
Ce doare şi mai mult e că românii încă mănâncă căcatul emis de tabloide de parcă ar fi marţipan unguresc. Devorează tot, filă cu filă, ţâţă cu ţâţă, bucă cu bucă, inepţie cu inepţie. Cum, n-am dreptate? Ia daţi o geană pe trafic. ro să vedeţi care-s cele mai accesate site-uri din ţară la ora actuală! Asta, şi imaginea pensionarului care cumpăra într-o dimineaţă în faţa mea, nu unul, nu două, ci TREI tabloide mă face să mă gândesc serios la a deveni un asasin plătit. Nu de vedete de carton, ci de lichele ce populează redacţiile hârtiilor igienice colorate din capitală.

5 wild thought(s):

iulineaţa spunea...

am sa iti raspund printr-un link pe care merita sa il citesti :)

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/ce-mai-teptam-intelectuali

iulineaţa spunea...

daca nu merge asa cauta pe google ,,ce mai asteptam de la intelectuali dilema`` - prima chestie

Anda spunea...

Sa stii ca ieri la Tolcea ne-a printat un articol serios in care se spunea despre relatia lor. Ok, tabloidele speculeaza senzationaleu, dar de ce crezi tu ca faptu ca au spus ca faceau amor inseamna a arunca cu cacat? Adica nu au zis ca era curva, ca avea relatii cu N-barbati. Pana la urma mi se pare un articol cat de cat decent pentru un tabloid, mai ales ca se leaga de ceva adevarat. Sau pentru tine orice femeie respectabila trebuie sa fie si virgina? Surpriza, si sportivele fac sex. Io cred ca tu ai o problema de raportare a ceea ce e normal sa faca gimnastele, pe bune. Fetele alea sunt tot oameni si nu au nicio datorie sa isi sacrifice viata privata pentru tara.

Claudiu spunea...

Anda, n-am nici o treabă cu gimnastele. Ba din contră, le respect prea mult. Am crescut la 50 de metri de "fortăreaţa de la Deva" şi ştiu ce sacrificii fac. Pot să fac sex, unde, cu cine şi de câte ori vreau, nu neg relaţia Nadiei cu Nicu, de altfel nici că îmi pasă prea mult, dar nu vreau să accept ca numele ei să apară în libertatea. Şi na cum pe unii îi poate deranja apariţia lui xulescu într-un ziar, aşa mi se pare şi mie un căcat să bagi ştirea asta (dacă e ştire) în tabloid. Mai mult, miroase şi a reclamă ieftină la vila cu tare, pe alocuri.

andra spunea...

Ludu perfect de acord cu ce spui tu in ideea ca oricat de adevarata sau nu e stirea Nadia nu merita sa fie terfelita la fel cum is pseudovedetele astea de pe aici...;Pacat ca am ajuns la nivelul in care ziaristii de calitate sunt nebagati in seama pe cand tampitii aia de pe la diverse reviste stupide ajung zi de zi prin emisiuni sau scriu tot felul de articole de rahat.....dar din pacate asta e Romania secolului 21

Un produs Blogger.