7 decembrie 2010

Când hormonii îţi joacă feste

Mă, există momente când hormonii joacă rău de tot. Mă şi n-ai ce face. N-ai cu cine, n-ai unde şi mai rău (pentru unii) n-ai nici cu ce. E, dar nu e vremea să disperăm pentru că s-a găsit o metodă foarte eficientă de a ţine sub control hoardele neastâmpărate de hormonei. Cum? Prin muzică! Da, m-aţi auzit bine, prin muzică! Acu' ştiţi şi voi cât îi de populată industria asta cu bambine de ăstea din plastic de behăie, gem şi se freacă de alte cele pe la televizor, în special pe plaiurile noastre. Da' io nu pe ălea vreau să le bag în seamă (găsesc ei papagali, pardon, sponsori, pardon, ţuţurei şi iubiţei). Eu mă refer la Rihanna.

Nu încape îndoiala că fata îi bună de tot. Toată lumea ştie. Fie că îi brunetă, roz, şaten ori roşu aprins în cap, nu contează. Tânăra de 21 de ani, originară din Insulele Barbados a spart toate topurile încă de la debut şi a urmat apoi gradual evoluţia oricărei dive made in USA. De la fetiţă dulce, inocentă la o fată sexxy, dirty, provocatoare (urmăriţi traiectoria Christinei Aguilera şi a lui Britney). Acu' apetisanta artistă a ajuns la apogeu. Videoclipuri de ălea grele, ipostaze hot, melodii aşe mai porno, ce mai... tot tacâmul. Măi frate şi rupe topurile ba cu Eminem, ba singură, ba cu Justin, ba cu nu ştiu care (simt că vine un duet cu Bieber!). Numa' că o ajuns şi ea la vârsta aia în care hormonii joacă rău de tot. Şi na, nu zic, se mai barbardeşte şi ea pe la petrecerile ălea mega-tari (gen P. Diddy), dar cert îi că şi muzica ei îi influenţată de... dorinţele ei mai arzătoare. Luaţi numa' versurile pieselor de pe ultimele albume şi puteţi remarca hora hormoneilor din Barbados. Păi iac-aşa, vine Rihanna cu Rudeboy. Lăsând la o parte imaginea ei de tipă hardcore din videoclip, ajungem la versurili piesei cu pricina (traducere aproximativă din engleză, luate pe sărite):

"În seara asta ţi-o dau tare
În seara asta iţi schimb corpul,
Relaxează-te,lasă-mă să fac ce ştiu
Dacă o ai am nevoie de ea
Şi-o s-o termin gen"
...........................................
Îmi place felul în care mă atingi acolo
Îmi place felul în care mă tragi de par
Baby luptă, nu simt
Nu falsez,nu nu"

Rihanna mamiiiii, păi unde era Chris când ai băgat versurile ăstea fată?? Deci simţiţi deja hormoneii dănţuind?? No, staţi aşe că mai avem. Să luăm altă melodie, ceva mai nouă (sound bun de altfel): What's my name? (feat Drake). Vedeţi deja din titlu, noi ăştia mai pofticioşi ne gândim la chestii necurate de prin dormitor. Da hai să nu judecăm cartea după coperţi. Iacă mostră versuri (din nou traducere aproximativă, selectivă):

"Hey băiete chiar vreau să văd
Dacă poţi să cobori acolo jos, cu o fată ca mine (în beci adică)
........................................................
caut un băiat care să preia conducerea
caut un băiat care să o pună la muncă" (aici sunt Rihanna!!!)

Bun. Rihanna nu se opreşte aci, nu uitaţi hormonii încă mai joacă. O altă piesă de pe ultimul album LOUD (curios name nu?), care încă n-a fost lansată. Se numeşte Skin (al dracu' coincidenţe). Ia şi de aci o mică mostră:

"fără preludiu, ai aşteptat prea mult (ooo da)
go deep (chiar nu vreau să traduc)
o să o arunc pe tine (perna)
nu o o so poţi prinde
nu te retrage
ştii că îmi place dur
ştii că te simt, uuh
ştiu că îţi place, uuh
.......................................
mai am puţin (din suc?)
aşa că babe, nu te opri din ce faci (dar ce fac rău?)
băiete ştiu că vrei să mă atingi"

Asta pe lângă instrumentalul piesei care sincer nu te îndeamnă la nimic altceva decât la împins vagoanie cum zicea Maestrul Piersic. Şi credeţi-mă exemple mai sunt destule, doar că v-aş plictisi cu ele (dacă n-am făcut-o până acum). Rihanna ori n-are parte, ori cred că e cam nesătulă aşa de fel. Amu' să nu mi-o luaţi în nume de rău, chiar îmi plac unele piese ale fetei, drept dovadă că am şi albumul piratat de pe net. Şi n-au cum să nu îţi placă piese ca cea cu Eminem sau, baladele ei din trecut. (Vă recomand una şi de pe albumul nou, ca să nu ziceţi că îs băiat rău: California King Bed, very nice).
Şi na să nu ziceţi că mi-am găsit şi eu de cine să mă iau, taman de Rihanna, dau pe final un exemplu, atât de la îndemână din muzica noastră. Alexandra Stan - Mr. Saxobeat. Luaţi de aci o analiză frumoasă pe text a melodiei! (via Matei Sorescu) Enjoy!

5 wild thought(s):

Anda spunea...

Totul e facut de dragul vanzarilor.Vezi si Lady Gaga. Oricum, give it to me e un vers frecvent pe la toata lumea. PS. Din declaratile si melodiile Rihannei rezulta ca chris era o catastrofa la pat. Deci si daca era pe acolo, era pe degeaba.

Anonim spunea...

ia vezi de gaseste o traducere mai exacta la versuri... c-ai cam inteles gresit unele lucruri...dar nah...nu toti se pricep, au?

Claudiu spunea...

@anonim sau celui ce nu isi da numele din varii motive: daca urmareti textul scrie undev pe acolo "traducere aproximativa", dar na, nu toti pricep, au?

Anonim spunea...

tocmai traducerea aproximativa te face sa tragi concluzii gresite. daca unii termeni de argou nu-ti sunt cunoscuti nu cred ca e cazul sa te pronunti asupra hormonilor. au

Claudiu spunea...

Mă gândesc că pentru tine lirismul Rihannei duce undeva spre Nichita Stănescu? Fie el şi argou, pe care aşa cum zici tu nu îl stăpânesc, nu cred că are alte conotoaţii decât strict sexuale. Probabil, după cei 12 ani de engleză intensiv, încă nu stăpânesc prea bine tot "slang-ul"...

Un produs Blogger.