7 iunie 2010

De sezon

Toţi am aşteptat să treacă ploile ăstea iritante ce ne dădeau impresia că vremea din Albion s-a mutat la noi şi nu mai vrea să plece. Şi uite că, în sfârşit, norii au dispărut şi vremea începe încet, încet să semene cu ceea ce ştiam noi că înseamnă vară.

Prilej numai bun pentru oameni să mai iasă din casă, să socializeze, să bea un citron, o limonadă, să savureze o îngheţată şi să facă o plimbare pe centru. M-am convins de mult că românii se plâng într-una. Ba plouă prea mult, ba îi prea frig, ba îi prea cald, ba îi prea mare aglomeraţia, ba îi prea pustiu şi ne deprimă. Românului îi place să se plângă şi că e criză. Cuvântul ăsta parcă a fost făcut pentru noi. Şi de ceva timp îl folosim peste tot. "Ce faci Ghită?...e iacă ce să fac, O bere cu băieţii, ce să fac, criză frate!".

Românii se ascund sub pretextul ăsta şi cu toate acestea, ieri după-masă mai erau în Unirii cam 10 locuri la toate terasele şi vreo patru-cinci prin Operei. Criză nene. La un "fresh" de 7 lei, la o cafea cu 6 lei, la un heineken cu 8. Parcarea mall-ului e mereu plină, cafeaua şi sucu' au alt gust acolo. Tot la mall, la film, rar găseşti un loc liber la orice film rulează. 3d, 2d, alb-negru u name it. Full peste tot. Criză tati. (cu nachos, găleţi de popcorn şi suc la juma')

Băi şi numa' ce a stat dogorelu' mai mult în 'naltul cerului că românaşii noştrii şi-au şi etalat ultimele haine (la preţ de criză evident). Adidas, nike, d&g, lacoste, converse şi altele. Se mai asortează poşetele lui nea' vuiton ăla, ocheţii de la police şi ceasurile casio, seiko, tag heure şi alte mărci cu pronunţie complicată... E criză fra'. La noi nu există o modă. Oamenii se îmbracă cu ce văd la tv la salam, copilu' de aur, botezatu, albu sau la tonele de piţipoance prietene cu capatos şi mitoşeru. Fie că le şede bine, fie că nu. Dacă aşa se îmbracă lumea pe la tv înseamnă că e beton frate/fată!

Eu unul nu suport ocheţii ăia mari pe care toată lumea îi poartă cu mândrie. Încep de undeva de deasupra sprâncenelor şi se termină undeva mai jos de nas. Râzi şi ochelarii se mişcă. Mesteci şi ochelarii dansează. Da' nu contează fratele meu, tre să fie totu' mare mare. Ca-n reclamă. Maxim am spus! Apoi, mă mai zgândăre ceva. Băi tată. Deci cum să porţi sandale cu şosete? Aloo...deci cum? Nu de aia iei sandale ca să îţi aieriseşti picioru', să nu mai transpiri şi să nu omori omu' când de descalţi la el acasă?? De ce le iei cu şosete? Şi mai fain îi că mai apare câte unu' care mai şi poartă şosete negre la sandale albe...ăia au sigur toate ţiglele pe casă!

N-am terminat. Am văzut de anii trecuţi că a început să se poarte rozu' la băieţi. Anu' ăsta însă a atins apogeul. Pe lângă faptul că, na eu asociez rozu' cu feminitatea sau mai nou cu hanna montana, nu înţeleg cum ca băiat să porţi maiou/tricou/şapcă/cămaşă/şlapi roz aprins. De ăla de la mama lui, barbie. De ăla spre ţiclam cred. Am văzut ieri un tip cu un astfel de tricou. Eu înţeleg că ţii neapărat să atragi toată atenţia, da' nici chiar aşa. (În complex lângă BT) "Bă tată a ieşit aurică în oraş! Serios, eu nu l-am văzut. Unde l-ai ginit? Cum frate, uite-l acolo lângă bancă dincolo de Happy".
Bine, nu se mai pune că tot ieri am văzut un coco cu chiloţi roz ţiclam de ăsta. Avea şortul tras aşa până la jumatea curului ca să vază lumea că e pă treaba lui gajiu. Bleacs!

Aşa si mai e ceva. E cald, e senin şi frumos. Fetele îs din ce în ce mai sumar îmbrăcate. Pantaloni scurţi, fustiţe de o palmă. Interzis sutienelor. Noi, ca băieţi n-avem ce comenta. Dă-i să meargă. Da mami/piţi/fată dragă te rog. Epilează-te sub braţ. De aia a dat Domnu' nostru din cer bic-ul, ceara şi alte cele. Foloseşte-le. Nu-i greu. Poţi fi tu cât de balerină, dar când ai ridicat mâna să saluţi vecina de palier sau să faci semn chelnerului nu vreau să văd ceea ce a văzut primu' om de pe pământ şi să-mi piară pofta de toate cele.

Ăstea fiind zise, la cât mai multe zile senine, la cât mai multe plimbări prin parc, la cât mai multe berici pe şezlong la ştrand, la cât mai multe partide de table în faţa scării. V-am pupat pe portofel! (ăla afectat de criză)

3 wild thought(s):

Alex spunea...

Suntem în criză, ce ştii tu? :)

Alex spunea...

Ştii ce nu pricep eu? De ce te mai miri? De parcă nu ştii unde trăim.

Claudiu spunea...

nu mă mir. Constat, că ne ducem uşor dar sigur naibii:))

Un produs Blogger.