25 iunie 2010

Pe ritmuri dance

Hey hey oamenilor. Revenit-am în lumea virtuală după o perioadă plină de defecţiuni tehnice, ca să zic aşa. Nasol să te lase laptop-ul la doar câteva zile de finalizarea licenţei. Noroc că o salvasem pe stick şi pe alte cele, că laptopu-ul s-a hotărât brusc să se facă albastru ca cerul unei zi calde de vară. Blue-screen, format, re-instalat programe de-a valma. Un răhăţel.

De ceva zile, însă, mă pot "bucura" şi de un stick de net, primit de la prietena mea. Oameni buni, stick-urile de net de la Orange nu sunt decât mici diavoli trimişi special de satana însăşi pentru a te face să îţi dai drumu' la gură şi să torni cuvinte "buruienoase" la minut. Groaznic să ai aşa ceva, merge de-a dreptul infect, trebuie să stau pe balcon dacă am nevoie de câteva momente de net decent.

Astfel, în ultima vreme am mai luat şi eu pulsul lumii virtuale, cu chiu cu vai. De ceva timp fac rocada între radiouri ca să văd cum mai stă România la capitolul ăsta. N-am să fac încă o clasificare, însă tre' să aduc în faţă the obvious. Comercial la orice pas, în orice secundă, la orice click. Melodii de ăstea dens româneşti de-a dreptul penale. Mai lipseşte Marcel Pavel pe ceva ritmuri Play and Win şi cred că toţi de pe piaţa noastră muzicală, care este, sunt reprezentaţi pe "muzica diavolului" cum zicea becali odată pe la tv. M-am săturat de connecteri, alecşi şi în special de piţi de ăstea de cântă cu suck, lick şi alea alea. Fata mamii ştiu că aia ai prestat înainte de a-ţi scoate piesa da' nu ne mai zice şi nouă.

Mai îs o grămadă de fomişti de ăştia ce preiau stilul lu' david deejay şi dony, care, parcă au apărut ca ciupercile după ploaie. Toate piesele seamănă între ele de zici că îs puse pe repeat. Mă freacă două personaje la maximum amu'. Unul e matteo ăla. Cică lovărman nambăr uan. Băi frate e pe toate piesele vocea lui. Zice nu ştiu ce la începutu' piesei şi gata, e noul shaggy. Prietene nu e destul loc pe piaţa asta muzicală pentru tine şi connectăr. Înţelege. Ştiu, foamea mare de bani la vară la mare dar mai lasă-ne nene.

Celălat personaj care mă disperă la fel de mult e de dincolo. Frate, cum cocos are copilaşu ăla Justin Bărbier atâta succes. Cum să asculţi piesele pişpirelului ăluia. Penale, dragoste la 13 ani. La 13 ani vorbeam singur în casă şi mă jucam cu lego. Ce să ştiu de beibi beibi ooo....Mai mult nu înţeleg cum fras mai are şi colaborări cu artişti ca Ludacris. Luda' tată tu parcă băgai de ălea grele frate nu cântai cu minori. În fine, puţoiu ăsta se poate cupla lejer cu Hannah Montana şi iacă, avem noua generaţie Ken and Barbie.

Una peste alta se anunţă o nouă vară calmă plină de comercial, cocalari, roz, silicon, ţâţe, GaGa şi Brieber ăsta. Bani în portofele şi soare din plin s-aveţi!

3 wild thought(s):

Alex spunea...

You live in Romania...ce vrei?:)) Iar te miri?:)) ce are blogul tau? e neeeegruuu :P

Anda spunea...

Nu are cum sa se cupleze cu Hannah Montana, ca e mai mare ca el :)). Desi e distribuita in roluri cretine. Oricum, eu de cand cu vizitele pe la sotu decedat am traume cand aud de numele asta. De fapt, tot ce tine de Disney Channel imi provoaca atacuri de panica.
Matteo mi se pare si mie un papagal, Connect'R nu stiu de ce e idolul multor prietene de-ale mele, din ipostaza de masculul suprem, iar treaba din nou ma depaseste. Alex mie imi place pentru ca spre deosebire de altii, are o voce care mi se pare ft reusita. Dansul din ultimul videoclip e penibil, dar in general mi se pare ok. O sa treaca si curentul cu housereala asta, ma distreaza acum ca pe youtube e plin de comentarii nostalgice la melodii de la 3SE, sunt chiar certuri intre minoreti dinastia ce injura si persoane putin peste generatia noastra care isi amintesc de primele iubiri.

Andrei spunea...

comentariul tau e valabil si acum, dupa un an.
Eu incerc sa inteleg ce valori sau principii stau la baza muzicii reprezentate de Play&Win, Donny, Giulia, smiley, Fly Project ... Din cate imi dau seama din videoclipurile, stilul si actiunile celor numiti, "valoarea" lor se confunda cu cea a manelistilor doar ca "exteriorul" e mai sofisticat.
Genul popcorn sau popporn a fuzionat cu spiritul manelar, asa ca "valoarea" se masoara tot in silicoane, burti in tricouri sclipicioase la volan de merz, pitipoance care fac shopping la Paris. Adica smecherie damboviteana generala, exprimata in engleza penibila.

Un produs Blogger.