13 iunie 2010

CM din Africa de Sud. Day 2

A doua zi a mondialului african a însemnat totodată şi prima zi în care am vizionat trei partide. Primul meci din grupa B a opus faţă în faţă Coreea de Sud şi Grecia, meci încheiat cu victoria atât de logică a coreenilor conduşi impecabil din teren de vedeta lui Manchester United, Ji Sung Park (marcator al golului doi). Am văzut o naţională asiatică excelent aşezată în teren care a dominat la toate capitolele campioana europeană de acum şase ani. Grecia mi s-a părut până acum cea mai slabă echipă din cele pe care le-am urmărit. Kapetanos, salvatorul Stelei în acest sezon a intrat pe final de meci, însă nu şi-a putut ajuta echipa cu nimic, jocul "hellas-ului" fiind la fel de acru ca băutura din micile sticle galbene din copilărie. Coreea va merge mai departe în optimi de mână cu Argentina, nu fără o luptă de pomină cu Nigeria.

Echipa condusă de Maradona a jucat destul de bine în partida cu nigerienii conduşi de fostul antrenor al Suediei, Lars Lagerback, învingând la limită prin golul marcat de Gabriel Heinze. Sud-americanii au ratat destul de mult, dar au dat şi câteva semne de slăbiciune în apărare, lucru care se va simţi la ieşirea din grupe. Messi a fost motoraşul echipei însă a ratat prea mult, de două ori chiar singur cu portarul. Cât despre africani, devotament sută la sută, experienţă puţină. Rigurozitatea scandinavă s-a simţit destul, ceea ce mă face să cred că se vor bate pentru locul doi cu Coreea de Sud. Mă aşteptam la mult mai mult din partea lui Angel Di Maria, jucător curtat insistent de Real Madrid. Diego Milito ar fi fost o soluţie mai bună în atac decât Higuain care parcă a înotat în gol. Argentina are o selecţionată extraordinară, rămâne de văzut cum vor juca mai departe.

Ultimul meci al zilei, prima surpriză a CM. Statele Unite au jucat de la egal la egal cu marile vedete ale lui Capello şi putea chiar învinge pe final. Încă un turneu final la care americanii se prezintă destul de bine, "soccer-ul" lor fiind cu mult peste cel al multor echipe prezente în Africa de sud. Steven Gerrard a înscris primul gol al naţionalei Albionului, dovedind încă o dată că este cu adevărat liderul de care aveau nevoie englezii. Rooney nu mi s-a părut aseară deloc insipirat, poate şi marcajul strâns al apărătorilor de peste ocean (majoritatea căliţi, culmea, în liga engleză). Dacă pentru primul penalty al mondialului mai avem de aşteptat, aseară am văzut şi prima mare gafă. Robert Green a scpăpat mingea într-un mod care l-ar face până şi pe Zapata invidios. Jabulani n-are nicio vină la această primă "cascadorie". Anglia şi SUA vor defila în grupă, însă sunt de părere că englezii vor mai trebui să mai aştepte alţi patru ani pentru a spera la titlul de "regină".

1 wild thought(s):

Anda spunea...

Crezi că nu se va califica Argentina? Eu sunt convinsă ca da, mai ales că am presimţirea că va şi câştiga Mondialul (Acum nush dacă se adevereşte că nici nu vreau, dar dacă îmi iese scot o carte cu comentariile date la tine şi Gabi pe blog :)) ).

Un produs Blogger.