11 octombrie 2009

Националне срамота (ruşine naţională)


România a fost distrusă aseară la Belgrad de către o naţională a Serbiei pe care n-am fi putut-o învinge nici dacă jucam trei zile la rând. 5-0 şi suntem egalii Insulelor Feroe la goluri încasate. Ruşinos, dezamăgitor cum vreţi voi. Cei unsprezece jucători îmbrăcaţi în galben au arătat că mai bine ne-am schimba echipamentul într-unul de culoarea echipei lui Walter Zenga. Insist şi spun că noile ghete cu care Rădoi se poate simţi ca Fabregas la antrenamentele lui Arsenal puteau fi înlocuite cu nişte balerini şi tacâmul ar fi complet. Am făcut o figuraţie demnă de marile piese ale lui Ceaikovski. Băieţii lui Răzvan Lucescu n-au arătat nici măcar un minut că merită să îmbrace tricoul naţionalei! Da, Chivu şi tu. Ai ieşit în evidenţă la poza de la începutul meciului alături de colegul tău de la Inter, Stankovic şi cam atât. Da, şi tu Raţ ai rămas cu gândul la trofeul UEFA pe care visai să îl duci la Slatina să-l arăţi copiilor de şcoală generală. Pe Rădoi îl lăsăm să se acomodeze cu temperatura şi ghetele-i cele noi. Nike ar fi trebuit să ii aducă fostului căpitan stelist, ghete cu arcuri pentru a putea ajunge la masivul Zigic. Pentru Varga meciul cu Serbia a fost o încununare a formei bune pe care a arătat-o în ultima vreme. Din nefericire în afară de două execuţii acrobatice pe marginea terenului nu l-am prea remarcat aseară. Ghioane, din nou risipă de efort, din nou în van. Apostol, prea MIC pentru un duel de talia celui de aseară. Cristea. Prinţul din Dubai, diamantul buteleierului Borcea, s-a remarcat prin cele 3-4 pahare de whisky şi tot atâtea piţipoance cucerite acum ceva zile într-un club cu cealaltă bijuterie din vitrina naţionalei, Mutu. Şi dacă tot am ajuns la liderul naţionalei ţin să-l felicit pentru că aseară a fost "conducătorul" de care aveam nevoie. "Ce, doar n-oi fi Bănel să alerg atâta?!" Marica a rămas singurul număr nouă din istoria recentă, care în ciuda numărului impunător de pe tricou n-a reuşit nici măcar un şut SPRE poarta adversă, o deviere, o lovitură de cap, un dribling, un sprint sau vreo recuperare timp de 90 şi ceva de minute de chin.
Cu toate acestea nu aroganţa şi lipsa de respect a celor 11 figuranţi e principala cauză pentru înfrângerea ruşinoasă. Presa e de vină pentru cele cinci goluri încasate. Da, aţi auzit bine! Presa."Numai vina presei e că lumea nu mai vine la stadion. Presa a alungat oamenii de pe stadion. Nu se poate ca în Serbia să vina 70.000 de fani la un meci, iar la noi să vină 5000 când joacă România." a declarat la finalul partidei spartanul şef, Leonidas Borcea. Eu completez şi spun că daCĂ Costea ar fi fost chemat la lot, aşa cum ţipă de zor Mititelu-gură mare , le-am fi dat şapte! Unde mai pui că marele antrenor, patron, jucător, manager, europarlamentar, ziarist, oier, posesor de Maybach, dictator, războinic al luminii, gigiiiiiiiiiiii fecaaaaaaaaaliiii a mai adăugat "Părerea mea e că Răzvan Lucescu e un mare antrenor, dar nu poate fi selecţioner. Am spus-o atunci, acum multe luni. O să vedeţi că nu e selecţioner nici în următorul meci!"
Ăsta e rezultatul unui fotbal canceros, a unei ligi întâi plină de ciobani, mititei, turci, boneţi, mitici, burtoşi cu gura spurcată. Am primit ce merităm. O bătaie la curul gol din partea unui popor care mereu ne-a fost superior şi care în ciuda unui campionat naţional mai slab ca al nostru, reuşeşte să iasă pe primul loc într-o grupă cu campioana mondială şi europeană Franţa impunând un fotbal la care noi visăm de peste un deceniu. Lui Răzavan nu îi rămâne decât să spere că are cu CE construi o naţională care din urna a treia valorică să se calfice la euro 2012, asta în condiţiile în care "mânjii" lui Săndoi au încasat şi ei tot cinci, în Letonia şi brusc viitorul nu mai e atât de Roz!
Naţionalei lui Antici, respect şi un drum cât mai lung în Africa de Sud! Честитамо Србија!

2 wild thought(s):

iulineaţa spunea...

e putina frustrare...mai ales ca noi speram sa se refaca cumva generatia asta, dar la asa scor nu exista scuze pentru nimeni. 3-0 ... cam atata ma gandeam ca ne dau, da`nici chiar 5. le fac eu cont gratis pe hi5!:P eram la nunta si treceau nuntasii p langa mine si ii auzeam ,,1-0, 2-0, 3-0,4-0 ...``mai da-o-n p masii nu credeam...adik ok 1-1 sau 2-0 sau eu stiu chiar trei boabe, da`asta-i deja umilinta voita parca

ef-t spunea...

nu avem ce cauta acolo.punct

Un produs Blogger.