24 noiembrie 2010

Revelion în noiembrie


Urăsc perioada asta a anului. În mare parte pentru că ştiu că se apropie iarna, vremea pute urât de tot şi gândul că vara vine numa' peste hăhăăăă nu mă încălzeşte cu nimic. Mai urăsc perioada asta a anului pentru că mă lovesc, mai mereu, de aceeaşi întrebare. "Auzi bă, tu ce faci de revel?"

Sincer, cred că, cu excepţia a câtorva finaluri de an în care ştiam dinainte ce aveam să fac, în majoritatea cazurilor n-am avut nici cea mai vagă idee cu ce urmează să fac în "noaptea dintre ani". Nici anul ăsta nu îi o excepţie de la regulă. N-am nici cea mai mititică idee despre ce voi face atunci când vom trece cu toţii în 2011. Şi sincer, pe alocuri, nici că-mi pasă. Chiar dacă mi-s salariat de juma' de an bun deja, bani să mă duc undeva pe la munte vreo trei-patru zile (că doar atât ţine revelionul la români) n-am nici bătut. (paranteză) Interesant e că de când muncesc am parcă mai multe împrumuturi decât înainte:)) şi la fel de interesant e că, majoritatea prietenilor mei (ne-salariaţi) au hotărât să meargă undeva în fundul munţilor timp de vreo trei zile. (am închis paranteza). Mai îi şi o altă chestie. N-am nici chef. Şi în mare ştiu de la ce mi se trage şi cred că, generalizând un pic (ca să nu mă simt singur, nu de alta) se potriveşte tuturor. Suntem saturaţi, supra-saturaţi de chefuri, chermeze, chirvaiţuri şi alte cele. Deja nimic nu mai e special, aşa cum ar trebui să fie, fiindcă suntem prea îmbuibaţi. Fiecare vikend în club, pub, cafenea, cramă. Over and over again. Şi mai e o chestie. Eu nu prea dau doi bani pe ideea de revelion. Wow, trecem anu'... IUHUUUU, petrecere până dimineaţaaa....ieeeei. Nu. Ştiu că poate părea ca o replică desprinsă din filme, plină de cinism şi clişeică pe alocuri darrrr, pentru mine Revelionul poate fi orice întrunire plină de umor şi entuziasm cu prietenii şi persoanele dragi. Uite de pildă cum sunt serile studenţeşti. Ce poate fi mai fain ca o seară studenţească, nu? Bagi la bere în tine, dansezi, glumeşti, bârfeşti, flitrezi cu unii. Iaca, tot tacâmul. N-am nevoie de seara de 31 spre 1 să îmi aducă aminte că lângă mine se află oamenii la care ţin cel mai mult. N-am nevoie de paharul de şampanie şi artificiile de pe cer să îmi aducă aminte că fiecare zi cu cei dragi în jur e un adevărat dar.

Şi mai e şi ideea care se potrive' atât de bine cu neamu' nost neaoş românesc. Tot anul fac foame, dar de Crăciun şi Revel mânc, beau cât încape, merg la munte să moară vecinii de pe scară de ciudă că în criză am bani să petrec "puntea dintre ani" (mama tuturor clişeelor din preajma revelionului) în nu ştiu care staţiune şmecheră. Nu. Cred că îmi voi petrece revelionul la un clubuleţ de prin oraş înconjurat de aştia mai sărmani care rămân pe acasă. În fond, e doar o noapte care trece cât ai clipi!

4 wild thought(s):

Anda spunea...

Asta pentru ca noi, romanii, traim din clisee idioate pe principiul "nu esti cool daca": daca nu ai prieten/femeie, daca nu mergi la chef de Revelion, daca nu mergi in fiecare vara in Grecia (eu refuz chestia asta cu desavarsire, mi se pare apoplexia simtului de turma), daca nu ai I-phone sau Balckberry, daca nu ai masina, daca stai cu parintii la o anumita varsta, si lista e ft, ft luuuunga. Stau s ama intreb daca oamenii care fac ce fac si ceilalti mai au timp sa se gandeasca la ceea ce isi doresc ei cu adevarat. Cel mai probabil, nu.

Anonim spunea...

sa inteleg ca persoanele cool (da in sensu nasol) sunt alea care fac tot ce nu faci tu si au tot ce iti lipseste tie? draga anda...

iulineaţa spunea...

asa e ... si eu mi-am facut anu`trecut revelu` la Stoenesti, dar asta pentru a fi cu pretena-mea si pentru ca ei ii era dor de pretenii ei de la Campulung care incidental s-au strans toti in acea perioada a anului. la noi a durat 5 zile totul:P dar ideea asa e ... acu 2 ani ma chema bebe la Straja, ca avea un pret super-bun pt 12 pers pt snowboarding am vrut sa merg nu pt revel, atunci se ivise culmea, nicidecum in extrasezon, ocazia. dar nu am mai fost, nu ne-am prea strans si dreppt urmare am petrecut in kF cu nishte prieteni in arad si a meritat ... am dansat, mam cuplat, mam imbatat ... pana la limita inconstientei si a fost ok :)

Zamfir de Turda spunea...

Off topic:
Vă informez că blogul http://zanfirpop.blogspot.com este fals, deschis şi întreţinut de neoameni revoltaţi de faptul că nu mă sfiesc să spun adevărul.
Blogul preia elemente de pe adevăratul meu blog: http://zam-fir.blogspot.com/2010/11/mare-ti-i-gradina-cu-nemernici-doamne.html utilizîndu-mi în fals numele, fotografia, conţinut, afectându-mi grav imaginea publică.
Dacă vă repugnă astfel de metode, vă rog, ajutaţi-mă să aflu IP-ul de unde a fost creat şi de unde se scrie pe el.
Vă mulţumesc în numele unei blogosfere curate!

Un produs Blogger.