8 noiembrie 2010

Nu lingi acolo unde ai scuipat

Există o serie de principii după care mă ghidez şi care până acum n-au părut deloc deplasate în puţinele experienţe de viaţă de care am avut parte. Evident, multe dintre ele se leagă de ceea ce trebuie să faci atunci când eşti într-o relaţie şi cum să faci ca relaţia în cauză să reziste cu brio. La fel de evident, atunci când văd oameni care încalcă aceste principii îmi sare muştaru' de la bunica. De ceva timp încoace am tot dat peste un comportament care mă face să mă gândesc că acea persoană este, la modul general, de-a dreptul cretină, sau nu are nici un respect de sine.

Am auzit chestia asta de sute de ori. Doi se bagă la o combinaţie pentru cartelă, unu' din ei pune botu' rău de tot şi când îi e lumea mai dragă îi lăsat cu ochii în soare de către cel care se presupune că ţine la el ca la mercedesu' din garaj. După scurt timp, individu' care nu a pus botu' aşa serios şi atât de tare decide că îi mai bine ca fiecare să îşi vadă de drum. Celălalt se taie un pic ca maioneza de la salata orientală de paşte, dar după ceva timp, câteva consolări nocturne şi vreo două grase de cotnari îşi revine bine mersi. Trece un timp semnificativ, după care, individul care a pus capăt relaţiei subit, se răzgândeşte şi îşi dă seama că nu mai găseşte, cel puţin momentan, unul la fel de bun ca cel de care tocmai se debarasase. Şi încearcă la început timid, apoi grosolan să dea semne cum că te-ar vrea înapoi. Mai un mesaj târziu în noapte: "mi-e dor de mângâierile tale şi de buzele tale moi ca după coccolino!", mai o vrăjeală pe la precenii comuni: "şi ce mai face xulescu... da? serios n-are pe nimeni?" şi apoi iar mesaje din ce în ce mai multe şi mai agasante. Astfel de oameni pentru mine nu valorează nimic. Sunteţi exact ca şerveţelele umede. Mă şterg cu ele şi apoi le arunc la coş. Cum să mai ai tupeu să vi să o dai la întors ca la buzău când tot tu ai zis pa! de prima dată?? Adică, tu chiar te aştepţi ca cel pe care l-ai lăsat aşa din senin să sară din nou la gâtul tău?? Cât de jos poţi să te cobori? După ce l-ai dat la o parte fără pic de bun simţ, acu e iarăşi bun pentru tine? Marş la loc în cuşcă. Veci pururi nu aş putea să accept înapoi o persoană care s-a debarasat de mine cu atâta uşurinţă. Cum de altfel nici în o mie de ani n-aş putea fi de partea celelaltei baricade. Slavă domnului planeta e plină de oameni care cred că m-ar putea suporta îndeajuns cât să ajungă apoi să ţină la mine, fără să mă reîntorc la cel la care am dat cu şpiţul. Nu mai ling acolo unde am flegmat, aia e clar. Şi nu mă luaţi cu vrăjeli de ălea cum că dacă te-a iubit prima dată cred că te-ar vrea înapoi. Căcat cu perje. Cum să vreau să vi înapoi când tu m-ai lăsat cu ochii în neon?? Astfel de persoane nu merită pic de respect, cel puţin din privinţa asta!


4 wild thought(s):

Alex spunea...

Trecând peste faptul că este vorba despre o problema destul de serioasa, dacă îi pot spune aşa, chiar m-ai făcut să râd. Foarte expresiv textul tău. Parcă te şi văd cum te agiţi încercând să îmi explici problema :)

Anda spunea...

Sunt de acord cu tine si eu sustin si viceversa. Tot din experienta personala, nu spui ca ii urata persoana careia i-ai pupat si picioarele numai sa te accepte. Pentr mine situatiile astea sunt o sursa de amuzament. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, iar in cazul meu relativ devreme, viata ii aduce pe cei care te-au scuipat in ipostaza sa te linga. Si atunci, satisfactia >:), oricat am nega, exista.
Totusi, cand vine vorba de relatii sentimentale, uneori lucrurile nu sunt asa de clare. De multe ori certurile s eivesc din te-miri-ce-cacat. Multe persoane,(eu am vazut asta mai mult la baieti, dar si fetele fac asa) au reflexul de a intoarce spatele atunci cand ii deranjeaza o minima chestie, pentru ca dupa aceea sa le para rau. Si avem aici doua situatii. Cei care din orgoliu nu recunosc si nu isi cer iertare si cei care se trezesc la timp si mai cer o sansa. Cred ca cei din a doua categorie sunt mai norocosi. Eu sunt total impotriva relatiilor de tip despartire-du-te dracu-impacare. Dar nah, viata ne-a demonstrat ca uneori impacarea e o solutie. Daca nu a fost un scuipat din mega nesimtit, cred ca merge principul "No one can go back and make a new beginning, but we can start from now and make a happy ending".

Giulia spunea...

prea frumos articolul. Ai spus un mare adevar si pacat ca sunt tot mai multi cei care fac asta:D

Unknown spunea...

Azi e prima oara cand intru pe blog , am citit asta si pot spune ca te respect enorm . Ai stiut exact ce scrii , cu cel mai mic amanunt . Bravo !

Un produs Blogger.