18 octombrie 2010

Cocalaro italiano... vero

Acum o seară am văzut un film tare fain. Videocracy se numeşte şi l-am urmărit la îndemnul solemn al lui Iuli, care spunea că a rămas profund impresionat de ceea ce a surprins Erik Grandini. Bineînţeles, ca cinfefil vi-l recomand şi eu la rându-mi pentru că e savuros. Şi nu e nevoie să îţi pui prea mult la muncă neuronii ca să înţelegi că, la o scară mai mică, România e aproape de Italia lui Berlusconi.

În fine, n-am de gând să fac o altfel de recenzie a filmului (pentru asta există blogul doamnei profesoare Adina, un adevărat cunoscător al finei pelicule). Nu asta e tema postului. Ideea de bază e că după vizionarea deliciosului film am tras concluzia că gândurile mele privind naţia asta de macaronari sunt în concordanţă cu realitatea, deşi... n-am apucat să văd "cizma" pe viu. E timp şi pentru asta. Ce zic eu aci? Simplu! Părerea mea, proprie şi personală:P e că italienii nu sunt altceva decât nişte români niţel mai avansaţi. Atât. Adică un pic mai mult gel în păr şi ceva mai mult make-up pentru signiorinas. De altfel, cred că termenul de cocalar a fost adus din Italia. Nu există bărbaţi mai libidinoşi decât italienii. Aici n-aveţi cum să nu fiţi de acord cu mine, dacă aţi văzut astfel de mascalzone pe străzile din Timişoara.

Italienii sunt un neam cu un coeficient de inteligenţă redus, puţin mai avuţi ca românii, însă la fel de puturoşi, indolenţi şi vulgari. Nu degeaba ţiganii s-au integrat cel mai bine în Italia. Nu degeaba românii merg la muncă acolo. Nu degeaba fotbalul (golănesc) e popular în Italia. Ca să nu credeţi că mi-s frustrat că italienii o au mai mare ca noi, vă sfătuiesc să aruncaţi o privire (fie şi pe google earth), în partea de sud a Italiei. Să îmi spuneţi mie dacă nu cumva viaţa din sud nu seamănă cu traiul nostru din România. Ar fi multe argumente care să susţină ideea că italienii ca popor sunt doar puţin diferiţi de români, dar cred că filmul lui Grandini va veni să sprijine ceea ce am spus eu aici.

Şi da, call it frustration, call it racism... eu urăsc macaronarii, broscarii, ţiganii italieni! Nu se trage de la Mailat, nu se trage de la Pippo Inzaghi. Nu se trage de la Mafie. Se trage de la faptul că italienii se cred atât de tari, când ei de fapt nu sunt decât nişte nefericiţi avantajaţi de poziţia geografică!

2 wild thought(s):

Anda spunea...

Nu este adevarat. In Italia, precum in majoritatea tarilor din vest, femeiele nu se machiaza ca romancele. Deloc. Nici barbatii nu sunt cocalari. Nu stiu despre ce e filmul, eu am fost in Italia. Nu este asa. La noi romancele se aranjeaza de foame, au obsesia de a agata un barbat cu bani. In Occident femeiele sunt mult mai relaxate. Intr-adevar, barbatii isi cauta amante tinerele. Si eu ii detest ca sunt libidinosi, dar la capitolul eleganta, barbatii italienii sunt cu 10 clase peste romani.
La ei problemele sunt din cauza faptului ca femeiele iau aproape totul la divort, de aici lumea nu se casatoreste, nu face copii, probleme demografice, etc. Dar cocalari si pitipoance ca in Romania, nu. Si daca filmul te-a facut sa crezi ca este asa, something is wrong with that movie. Poate in Sud e saracia mai mare, dar nu e aceeasi mentalitate cu cea de la noi. Si desi Mafia e foarte puternica, si politia e ft pe bune la ei.

Claudiu spunea...

Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste eleganta barbatilor italieni, dar iti recomand cu caldura filmul. Are o ora si jumatate, deci e numai bun seara. Vizioneaza-l si mai vorbim. Nu cred ca e o viziune gresita a regizorului, asta pentru simplul fapt ca e italain!

Un produs Blogger.