4 iulie 2010

Eterna şi fascinanta Românie

De când cu toate nenorocirile ăstea ce-au venit peste noi mi-am dat seama de un lucru. Deşi pare foarte aiurea, părerea mea e că românii sunt, după ţigani, printre cele mai proaste naţii de pe glob. Să explic şi de ce. Pe lângă faptul că mâncăm căcat cu polonicul, vorba unui profesor, de la politicieni zi de zi, noi, românii nu avem nici o identitate. Nu ne defineşte nimic pozitiv. Stăm, plângem, ne dăm duhul. La câteva zile distanţă dănţuim, băgăm mici şi bere pe instalaţie şi ne doare în cur. Cum să evoluăm dacă mulţi dintre noi l-ar vota pe Dan Diaconescu, SENZAŢIONAL, preşedinte?? Cum să evoluăm când ne lăsăm conduşi de un om fără scrupule cum e băsescu?? Cum să mergem mai departe când EBA şi BECALI ne reprezintă în Parlamentul European?? Cum să ne trezim când Ministrul Economiei are, probabil, bani mai mulţi decât vreo 25 de primării la un loc?? Exemplele îs atâtea încât mi-ar trebui ceva timp să le arăt pe toate.

Mergem mai departe. Unde mama naibii e unitatea românilor?? Ieri, la Galaţi un biet om sătul de rahatul mâncat zi de zi, a aruncat spre Boc cu ouă şi roşii. Păcat că nu l-a nimerit. Au fugit imediat după el forţele de ordine şi l-au şi înhăţat. Unde erau cetăţenii revoltaţi pe sistem atunci?? Stăteau şi se uitau cum bietul om se lupta cu jandarmii şi castraveţii. Ce să mai vorbim că mulţi dintre noi n-ar mişca două degete să trimită un sms pentru sărmanii loviţi de ape. "Dă-i mă încolo de moldoveni că şi aşa erau vai mama lor. Să le fac eu casa acuma?" Da' pentru Haiti şi Indonezia aţi sunat la teledoane nu??

Apoi, în Moldova e prăpăd. Nimeni nu s-a gândit în 20 de ani că există o mică posibilitate ca râurile mari să iasa din matcă odată şi-odată. Nu mă, nu. În mandatul nostru nu o fost nici o problemă de gen. Doamne dă, că scăpăm şi anu' ăsta. Iata că au ieşit râurile şi acu' e jale. Stăm cu mâna- n cur şi ne uităm cu se ridică apa şi oamenii de acolo pierd totul. Mai vine şi piratu' să mai dea şi nişte dume de-ălea de om sictirit şi scârbit de ţara pe care o conduce. Paranteză. Eu, personal cred că Băsescu e bolnav. Nu, nu cu capu', că aia evident. Îl roade altceva pe dinăuntru şi n-ar fi exclus la câte blesteme şi-o auzit. Revenim. De ce n-a trimis nişte specialişti să vadă ce şi cum, altfel prezenţa sa n-ar mai fi imflamat şi mai mult spiritele printre oameni. De ce în atâta amar de vreme nimeni nu s-o gândit să contacteze experţi OLANDEZI să ne facă şi nouă două-trei baraje mai de doamne ajută??? Bun. Sinistraţi, morţi, sate inundate, comerţ cu suferinţă (antena 1 şi protv). Campanii umanitare, camioane cu conserve, ulei, apă, pături şi alte cele. Odată ajunse acolo, ele iau total o altă cale decât cea iniţială. Frate, se bagă în faţă hapsâni ale căror case nici nu au fost inundate. Iau ăia ce prind şi cei năpăstuiţi rămân cu resturile. Cât de jeg uman poţi să fi??? Lasă nene la ăia cu familie mare care şi-au pierdut agoniseala nu te băga tu în faţă pentru neşte haine, pâine şi conserve bucegi. Evident că, deşi e urât ceea ce se întâmplă în Moldova nu poţi să stai deoparte şi să nu zici câteceva despre oamenii ce populeazămeleagurile ălea. Deci, bun o venit apa. Ţi-o luat tot ce aveai mai de preţ. Aştepţi să ţi se facă o casă nouă. După câteva luni, vin materialele, dacă între timp nu ajung la hapsânii de mai sus. Aşa. Omule drag... nu-ţi mai fă casa în exact acelaşi loc unde o fost aia pe care ţi-au luat-o apele. Mută-te mai la deal. Du-te în alt loc mai ferit. Nu aberez, lucrurile ăstea chiar s-au întâmplat anii trecuţi la Vadu Roşca!!! Asta dacă cei de acolo ÎŞI RIDICĂ SINGURI casa şi nu aşteaptă apostolii şi sfântul Petru să vină să le-o înalţe. Pentru că românul mai e şi leneş pe lângă că mai e şi prost.

Oricum, dragi tovarăşi (că tot reapăru PCRu zilele ăstea, încă un motiv să vezi câtă prostie e la noi) dacă aveţi o portiţă cât de mică spre orice ţară din Europa, FUGIŢI. Ca Usain Bolt. Băgaţi mare fraţilor şi nu vă mai uitaţi în urmă că ţara asta n-are nici o şansă!!!

2 wild thought(s):

Anda spunea...

Ca sa iti ridica casa, trebuie sa ai in proprietate terenul de sub ea. Oamenii nu il au in proprietate pe cel din deal, ci ghionin, pe cel din vale, pe care nu au cui sa-l vanda tocmai din cauza riscului de inundatie. Cerc vicios.
Nu sunt romanii un popor asa scarbos. Plus ca si tie iti place ft mult sa te plangi de tara asta pe blogu personal. Sunt programe de emigrare, u know. Acum lasand gluma la o parte, cred ca ai o perspectiva ft ingusta despre ce e aici si ce e inafara. Ai asa o atitudine dinasta de geniu scarbit de lume care nu o sa fie niciodata constructiva. Ori mai lasi incordarea buzei superioare, ori o iei spre Quebec. Sau mergi o tura pe afara, sa vezi ca nu e asa frumos ca in filme.
P.S. Tiganii nu sunt o natie, ci o etnie.

chup spunea...

Ai perfecta dreptate. Romanii sunt de departe cel mai prost, nesimtit, lenes si penibil popor din Europa. Nu ma bag la celelalte continente ca au si aia marlanii lor. Da macar aia au scuza ca ii bate soarele-n cap. Noi stam intr-o tara foarte frumoasa, in conditii excelente de viata si o distrugem si ne batem joc de ea pe zi ce trece.

Nu avem nici macar o singura caracteristica pozitiva ca natie. Niciuna. Nu suntem seriosi ca nemtii, nu suntem disciplinati ca japonezii, nu suntem uniti, mandri si luptatori ca sarbii si croatii. Nu suntem nimic. Suntem fix pielea pulii. Nici atat.

Anda, nu atitudinea lui de scarbit de lume dauneaza, ci atitudinea celor care cred ca nu-i asa rau la noi. Ba e rau. E cat se poate de rau. Cel putin fata de orice tara mai din vestul Europei (si aici includ Croatia, Ungaria, Slovacia erc), suntem la miliarde de ani lumina in spate. Daca nu ca dezvoltare, ca mentalitate, sigur.

Nu e momentul sa punem pe lopata si sa muncim. Nu, e momentul sa punem mana pe lopata si ce mai avem si sa dam in aia cae isi bat joc de noi. Da noi nu suntem in stare. La noi vine ala de la PDL si iti da pe strada "o cafea de la base" si gata. Mama ce baiat de treaba e base asta. Suntem cea mai coruptibila natie. Mai inainte il auzeam pe un pulica franaru care impartea pungi cu PDl ca in Timisoara ar trebui sa se schimba primaru. Ca Ciuhandu nu e in PDL si Timisoara o sa fie defavorizata cand primeste bani de la guvern. Iti spun sincer, sincer, ca daca aveam un pistol, il impuscam si mergeam mandru la parnaie.

Un produs Blogger.