24 mai 2010

Sătul

Sfârşitul ăsta de săptămână m-a făcut să vreau cu ardoare să plec odată din ţara asta infectă. Dacă nu dincolo, măcar pe marte, vorba cântecelului aflat la modă acum.

Să o iau uşor. Vineri am fost să dau o raită prin oraş ca să văd ce se mai întâmplă şi printre altele am ajuns şi în piaţă ca să îmi cumpăr câteceva de-ale gurii pentru facultă. La coadă la virşli, în faţa mea un domn în vârstă sprijinit în baston îşi aştepta cuminţel rândul. Am ridicat o sprânceană ştiind că în vremurile noastre imaginea unui bătrân la coadă la carne e cam la fel de uşor de întâlnit precum imaginea unei piţipoance într-o bibliotecă. Şi ce să vezi. Bietul om cere domnişoarei în roşu (atenţie!!) UN crenvurşt! Unul. Nici măcar o pereche... Concluzia o trageţi singuri.

Sâmbătă, după finala Champions League (şi aia o labă tristă) am plecat liniştit spre casă. În apropierea blocului, în parcarea din faţa şcolii m-am oprit să lămuresc una-alta cu un prieten bun şi cu prietena mea. Întâmplarea face că pe la ora aceea îşi feac veacu', rondu', whatever cei doi "sectorişti" ai cartierului. Unu cam de aceiaşi vârstă cu mine şi unul ceva mai vechi "in the force". Şi cum cele două organe mâncătoare de bani ai statului, seminţe şi sandviciuri de la non-stopul de la colţ, n-au ce face, ţin să se lege de noi, cum că, am face mult prea multă gălăgie pentru ora aceea târzie din noapte, deşi nu discutasem de mai mult de 10 min pe trotuar ÎN LINIŞTE.

Bine, şusta e mai veche puţin. Se poate rezuma astfel. Castravetele mai tânăr pofteşte la prietena mea de ceva vreme şi chiar în urmă cu o zi a legitimat-o, unde credeţi, în faţa şcolii, tot la aceleaşi ore fără niciun motiv adevărat. Mai mult, tipul probabil sătul de laba de acas', ştie mult mai multe informaţii desprea ea (de gen stalker). Aseară ca să se bage în seamă din nou şi să ne arate nouă cât de grozav e să fi papagalul secţiei ne-a abordat cu tromboanele lui de serviciu. Au urmat vreo 15 minute de discuţii de înalt nivel intelectual, cu dume ieftine de gen: eu cunosc juma' din cartierul ăsta şi pot să îi pun martori cum că aţi făcut gălăgie, "ce zici colega, îi ducem pe toţi la secţie şi pe domnişoara o escortăm acasă?".

Am fost la un pas să îmi stric viitorul dacă sticletele continua cu abuzul. Pentru că ce a făcut el nu se poate numi decât abuz în serviciu şi mai mult de atât, abuz de gradele inexistente de pe umăr. Domnul agent nu aştepta decât o eventuală ripostă din partea noastră pentru a ne da o amendă grasă şi o excursie la secţie cu loganul din dotare. Mi-e lehamite de astfel de oameni jegoşi care n-au o viaţă a lor şi probabil a fost pentru ultima dată când mă voi mai lăsa călcat în picioare de un astfel de semianalfabet cu caşchetă.

Trec zilele şi tot nu văd nici o scăpare în ţara asta uitată de Dumnezeu. Şi gargara aia cum că "voi sunteţi generaţia nouă, de ce nu faceţi ceva ca să schimbaţi mersul lucrurilor" nu face decât să mă irite şi mai mult. Nu o să putem să facem nimic atât timp cât străzile noastre sunt pavate cu guvernanţi burtoşi, sticleţi analfabeţi şi oameni cu două feţe. De altfel, nici nu mai vreau să mă aliniez în rândul celor ce vreau schimbarea în ţara asta.
Era să uit. Am să încerc să ţin multe din lucrurile personale pentru mine, pentru că din câte mi-am dat seama nimeni nu ştie să tacă atunci când i se cere. Toţi îşi văd doar propriul interes. Trist dar adevărat!

6 wild thought(s):

Alex spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Alex spunea...

Foarte, foarte bun. Excelent chiar, şi aici mă refer la scriitură, cât despre subiect, specimene de genul sunt la fiecare colţ de stradă, şi cam peste tot printre cei care ne conduc. Astăzi discutam cu o foarte bună prietenă despre plecatul pe dincolo. Cu siguranţă e mai bine dar nimeni nu îţi garantează că nu vei mai întâlni oameni de genul...Niciunde nu e extraordinară situaţia.

Laura Teodora spunea...

Greu n-ar fi să le arăţi tu legea acelor indivizi, păcatul e că şi să arăţi că ai dreptate costă timp şi resurse. Toate sunt aranjate să-i ferească pe cei răi aici.

Dacă "Adevărul costă, atunci chiar costă şi dreptatea.

Ignoră-i şi între timp, hrăneşte-te cu wisdom de la stupid people.

dAImon spunea...

gen, record him talking si trimis inregistrare la seful de sectie. nu cred ca i-ar placea rezultatul deloc :D

Anda spunea...

Ce as face eu: data viitoare cand vad poltistu obsedat prin zona, m-as tine de mana, saruta, manifestari de genu, dar cat mai evident. O sa-i treaca in curand chefu de sef de trib.

iulineaţa spunea...

aici iti faci de lucru, pentru ca altii ti-o cer... dar ceva concret, veridic si lucrativ niciodata.

ne jucam de-a play pretend ... acu doi ani a fost cum a fost , acum ... there`s no finish, there`s no end

Un produs Blogger.