10 mai 2010

Liga 1. Bancuri proaste cu olteni, stelişti şi polişti cu moţ!

Liga 1 e un banc sec. E chiar şi prost pe-alocuri. E şi porcos dacă stai să te gândeşti. Astăzi, nimeni n-a râs prea tare. Azi, nimeni pare să nu îl fi înţeles. Nici oltenii cei iuţi şi ageri, nici bănăţenii mereu în frunce. Azi au râs cu poftă "ardelenii". Târziu (cam prin minutul 93), căci doar ardeleanu' e cam molcom, însă cu gura până la urechi. A mai zâmbit uşor, undeva în zăpuşeala banatului, un brazilian ce nu arde gazu' degeaba, şi un fost arbitru din înălţimea lojei moldovene.
N-au gustat gluma cei ce flutură de zor steaguri alb-albastre undeva la mal de Dunăre. Nici cei ce credeau că-s mai cu Moţ. Nici cei ce speră că-ntr-o bună zi stelele nu vor mai fi căzătoare.
La Severin, mânjii universităţii au arătat că de la Craiova Maxima la Craiova Minima nu e decât un pas. Unul Mititel. Fotbalul te păcăleşte atunci când îi întorci spatele şi îl bagi în poartă sperând că aşa poţi scăpa de matineu. Multinaţionala lui Mandorlini a fost la o repriză distanţă de-a ne servi o porţie zdravănă de varză a la Cluj. N-a fost să fie şi acum Tony aşteaptă cu nerăbdare să-i renoiască look-ul lui Mureşan.
Pe malul Begăi, flacăra violet a ars mocnit. Totul a mers Contra bănăţenilor. Medieşenii au jucat din nou un fotbal curat şi sănătos şi le-au tăiat Moţul timişorenilor, asigurându-şi prezenţa şi la anul în bâlciul din liga întâi. Sub privirile conului Iancu rămas din nou fără reacţiune.
Mult mai la est, răzeşii fiarei au văzut din nou stele căzătoare. Asta chiar şi fără trio-ul de temut, Wesley-Gerlem-Costly. Dar cu o ambiţie asemănătoare legendarului număr şapte ce îi conduce de pe bancă. Vasluiul Pappă Steaua cea făr' de strălucire şi speră la un loc ce duce în Liga Campionilor. În ghencea râsul isteric a oieroparlamentarului nu se mai aude. Miroase uşor a mucegai şi brânză...

Liga 1. Un banc prost pe care anu' ăsta nu l-am înţeles nicicare. Chiar dacă, bănel, contra, curcă , zicu sau oricare altul au încercat să îl spună cât mai bine...

0 wild thought(s):

Un produs Blogger.