10 martie 2010

Ole Olympique!

Oliympique Lyon a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, că este o adevărată forţă în Europa. Au demonstrat-o în dubla manşă cu "galacticii" din Madrid. Demonstraţie de fotbal la nivel înalt. Francezii au arătat că în fotbal nu banii decid!. Au arătat clasă, valoare şi ambiţie. Elevii lui Claude Puel au aşteptat cuminţi pasul greşit al "gigantului" spaniol. Chiar dacă portughezul Cristiano Ronaldo a înscris în primele zece minute ale partidei, francezii nu şi-au pierdut cumpătul şi au tranşat partida cu multă răbdare. Repriza secundă de pe Santiago Bernabeu a fost la îndemâna lyonezilor care au dominat tactic toate cele 45 de minute. Răsplata a venit exact pe final când Pjanic a finalizat unul din contraatacurile rapide ale oaspeţilor şi a rezolvat astfel problema calificării. Olympique şi-a permis să rateze alte două ocazii rarisime pe final pentru ca fanii de pe arena pe care se va juca finala din acest an să îşi fluiere favoriţii.
Se vor întâmpla cel puţin două lucruri: fie Pellegrini va fi înlăturat de la cârma "galaxiei", fie Realul se apropie de un posibil faliment având în vedere sumele astronomice investite de Florentino Perez în acest an pentru ca trofeul Champions League să ajungă din nou în vitrina celui mai galonat club din Spania. Pentru ca dezastrul să fie complet în finala de pe Santiago Bernabeu ar trebui să se întâlnească Barcelona şi Manchester United! Cei din urmă au predat încă o veritabilă lecţie de fotbal "diavolului milanez" pe Old Trafford. Un ameţitor 4-0 care o plasează pe Manchester în fruntea favoritelor la mult râvnitul trofeu.
Astfel, respect Claude Puel, respect Olympique Lyon. Mulţumim pentru adevăratul fotbal arătat. Nu mai aşa uităm şi noi de ciobani opăriţi, procurori în fibrilaţii şi meciuri la masa verde. La un parcurs cât mai lung sezonul acesta de Champions League!

P.S: Încă nu pot să ma obişnuiesc cu comentatorii de pe tvr 1. Este de-a dreptul trist felul în care aceştia abordează partide care fac cinste fotbalului. Iată cum se comentează un spectacol de acest gen!

0 wild thought(s):

Un produs Blogger.