21 iulie 2011

A must see

Aşa cum spuneam şi în alte postări mai vechi, există momente când Deva se ridică lejer la înălţimea unor oraşe mari, cu pretenţii. Dacă nu la infrastrctură, la fotbal ori turişti cu nemiulita, măcar din punct de vedere cultural. Aşadar, după ce ne putem bucura din toamna anului trecut de un teatru superb şi după ce am gustat din plin din piesele alese cu mare atenţie de directorul locaşului de cultură, acum ne vom bucura de un eveniment unic. Alături de Timişoara şi Bucureşti, Deva se va număra pe harta oraşelor care vor putea urmări, în direct prin satelit, unul din cele mai frumoase concerte de pe planetă: André Rieu alături de magistrala sa orchestră - Live in Maastricht, Olanda.

Un astfel de eveniment e musai de trecut într-un bucket list. E o Mecca a iubitorilor de muzică pură, adevărată. Pentru cei încă nefamiliarizaţi cu notorietatea violonistului, dirijorului şi showman-ului André Rieu, să spunem că artistul olandez dă astfel de recitaluri pe întreg mapamondul, iar de regulă la concertele sale se strâng peste 15-20 de mii de oameni. Altfel spus, batavul este cel care, interpretând "Al doilea vals" a reuşit, acum doi ani, performanţa de-a ridica în picioare peste 55.000 de spectatori, pe Amsterdam Arena, în pauza meciului dintre Ajax si Olympique Marseille.


Omul poate sta liniştit ca simbol al Olandei alături de binecunoscutele lalele şi mori de vânt, ori lângă unicii saboţi de lemn. Sub bagheta sa au ieşit concerte care arată Aşa sau Aşa sau Aşa.
Anual, André Rieu şi The Johann Strauss Orchestra susţin o succesiune de spectacole la Maastricht. Seară de seară, aceste concerte reuşesc să aducă în piaţa centrală Vrijthof câte 9-10 mii de spectatori, care şi-au cumpărat biletele cu un an de zile în urmă, publicul provenind în bună parte din străinătate, sosit din varii colţuri ale lumii, special pentru a asista la acest eveniment muzical aparte, care îi conferă oraşului statutul de Mecca muzicală. Mai mult decât atât, invitat special anul acesta este nimeni altul decât Sir Anthony Hopkins.

Spectacolul are o durată de 2 ore 50 min. (incluzând o pauză de 20 min), şi va putea fi urmărit în High Definition în Timişoara (Biblioteca Universitară "Eugen Todoran") şi în Deva la Teatrul de Artă, iar biletele costă în jur de 40 de lei, o sumă prea mică pentru regalul oferit.


0 wild thought(s):

Un produs Blogger.