9 noiembrie 2009

Despre H. Muller

Dacă despre Hertha Muller s-a tot scris în ultima vreme graţie premiului Nobel obţinut pentru literatură, vă propun să aducem în faţă un alt Muller. Un alt român plecat în Germania, dar care s-a întors anul trecut acasă pentru a face performanţă.
Herbert Muller este în continuare antrenorul echipei de handbal Rulmentul Braşov. A venit la mijlocul anului trecut în Transilvania pentru a continua cu braşovencele ceea ce a început Mariana Târcă. Un parcurs senzaţional în cupele europene şi o bătălie pe semicerc cu rivala cea mai de seamă, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Spun că ÎNCĂ mai este antrenor pentru că de mai bine de câteva luni Rulmentul se zbate să rămână pe harta handbalului românesc. Criza a lovit puternic clubul ce a reuşit mai bine de un sezon să plătească unul din cele mai mari salarii lui Alexandrina Barbosa, probabil, cel mai bun stranier de la noi.
Jucătoarele nu au mai fost plătite de aproape 15 luni, iar acum nu fac decât să joace din plăcere şi să aştepte ca ceaţa să se risipească. Problemele sunt atât de grave încat echipa de sub Tâmpa s-a prezentat în turul trei al cupei EHF cu numai 8 jucătoare cu drept de joc!!! Asta după ce patru jucătoare, în frunte cu Barbosa au devenit libere de contract şi au părăsit formaţia braşoveană. Cu toate acestea, deşi este aproape imposibil să pregăteşti un meci de cupă europeană având la dispoziţie o SINGURĂ rezervă, domnul Herbert Muller nu renunţă.
"Eu nu voi renunţa la munca de aici, nu pot să plec la greu" În aceste condiţii antrenorul Rulmentului care a venit înapoi acasă după ce a făcut performanţă la cârma lui HC Nurnberg, merită respectul nostru pentru devotamentul de care dă dovadă. Mulţi ar fi renunţat de mult şi ar fi plecat la echipe care au stabilitate financiară şi ar fi lăsat Rulmentul să prindă rugină şi să dispară uşor din peisajul handbalistic românesc, mai ales acum când Oltchim mătură tot în campionat şi în cupele europene.
Din nefericire cel mai probabil el va părăsi formaţia transilvăneană pentru că ,aparent, nu mai există nici o soluţie viabilă de a salva clubul. Astfel România nu numai că va pierde o mare echipă de handbal, lucru care s-a mai întâmplat în ultimii ani (Remin Deva), dar va pierde şi un om extraordinar care a dorit să facă performanţă într-o ţară unde valizele cu bani apar la marginea dreptunghiului verde şi nu la linia de şapte metri a sălii de sport.

1 wild thought(s):

Anonim spunea...

nu il pierdem pe muller....o sa vina la Oltchim(informatie calda:D) in cazul in care merge prost cu Voinea in continuare...;)

Un produs Blogger.